L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 30 de juliol del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: ¿Ha d'acudir el govern valencià del PP a la via judicial per conseguir millor finançament?



Les balances fiscals fetes publiques pel Ministeri d’Hisenda han demostrat que els valencians patim un dèficit fiscal de 2.018 milions, xifra que podria superar els 5.000 milions si el govern de Rajoy no s’haguera tret de la mànega un mètode nou de càlcul i hagués usat la metodologia de flux-monetari avalada per l’Institut d’Estudis Fiscals i que Montoro no ha volgut usar. 

Ara, siga amb un siga amb altre càlcul queda clar una cosa i bastant greu i que dóna a entendre que som i que representem els valencians per al govern central, mane qui mane i governe qui governe, PP o PSOE: som l’unic territori que compta una renda per càpita inferior a la mitjana espanyola i a pesar d’això aporta a l’Estat més del que rep. Això claveu-s’ho en el cap perquè no ve d’ara, i es la prova més palpable de la discriminació que no d’ara, sino de fa anys, mane qui mane i governe qui governe, PSOE o PPm, hem patit i patim els valencians.

Aquests fets són faves comptades, i el menyspreu del govern de Mariano Rajoy, considera que el govern valencià del PP, del Sr. Fabra que no pinta fava, no pot continuar amb l’estratègia de plorar i quedar-se de braços encreuats. I s'alcen veus que exigeixen al Consell que recòrrega davant els tribunals. 

¿I com es pot recórrer per la via judicial contra el mal finançament dels valencians? Compromís ho ha explicat: el procediment s’ha d’iniciar amb un requeriment del govern valencià davant el Ministeri d’Hisenda reclamant un finançament just. I si no s’atén (Segur que no!!!) interposar una demanda pel procediment contenciós-administratiu. 

Fonaments legals: vulneració dels principis de l’article 2 de la LOFCA respecte al País Valencià, perquè amb la situació actual no existeix ni equilibri econòmic, ni capacitat de finançament de serveis públics fonamentals, ni solidaritat territorial, ni suficiència de recursos per a competències pròpies, ni lleialtat institucional. 

Mes fonaments legals: Incompliment de l’article 15 de la LOFCA perquè no es garanteix un nivell mínim de serveis públics. El País Valencià te pressupostats en Educació, Sanitat i Protecció Social 10.088 milions d’euros i els ingressos pel sistema de finançament autonòmic són 8.276 milions d’euros, un dèficit de 1.800 milions d’euros. 

Més fonaments legals: el govern de Mariano Rajoy incompleix la disposició addicional setena de la llei 22/2009 del sistema de finançament de les Comunitats Autònomes que estableix la revisió quinquennal del sistema de finançament, que no s’ha complit ni Rajoy té intenció de complir.

I fins i tot no s'oblida que, al marge d’aquest procediment, és possible l’obertura de la via constitucional per la vulneració del principi d’igualtat que suposa aquest infrafinançament.

Conclusió: a través dels Tribunals es pot exigir al govern central el reconeixement del deute històric entre 2002 i 2011 (calculat en 13.500 milions segons la comissió d’experts de Les Corts), la dotació provisional per a l’any 2014 de 1.800 milions per garantir serveis bàsics i la revisió del sistema de finançament amb efectes retroactius a 1 de gener de 2014, perquè no s’ha complit la revisió establida en la llei 22/2009. 

¿Ho farà el govern valencià del PP? Segur que no. ¿Buscarà altres mitjans i exigirà com a mínim eixos 1.800 milions de dèficit en serveis bàsics? Segur que no ¿Farà el que mane Madrid i callaran? Segur que sí. 
-