L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 29 de juliol del 2014

Francesc Giner, fill predilecte de Tavernes, va ser enterrat ahir a Cullera.



Les banderes han onejat a meitat pal

Ahir dilluns va ser soterrat el cronista oficial de Cullera i fill predilecte de Tavernes, Francesc Giner i Perezperez als 90 anys d’edat. El soterrar va tindre lloc a l’església dels Sants Joans de Cullera. L’Ajuntament de Tavernes va remetre una corona de condol i ha posat les banderes a mitjan pal com homenatge i sentiment de la ciutat que el va vore nàixer i de la qual havia estat declarat “fill predilecte”. La família ha remés el seu l'agraïment a la ciutat.
 
Francesc Giner Perepérez (Tavernes de la Valldigna, 1924) va passar la major part de la seua vida a Cullera, sense oblidar els lligams amb el seu poble. Així, quan Joan Caromines va visitar el País Valencià dins dels treballs del seu ““Onomasticon Cataloniae” de J. Coromines, (obra de 10 volums) va ser el valler qui li va aconsellar visitar la Valldigna i els seus pobles per recollir el lèxic, gramàtica històrica i toponímia de la nostra subcomarca dins d’eixe projecte general d’arreplegada de mots en els territoris de parla catalana.
 
Una corona en homenatge a l'escriptor
Va estudiar Filosofia i Lletres en la Universitat de Valencia i ben jove va col·laborar amb Sanchis Guarner en la part valenciana del diccionari Català-Valencià-Balear. Vicepresident del Centre Cullerenc de Cultura, l’any 1958, va ser nomenat el 1959 Cronista Oficial de la Ciutat de Cullera.
 
En 1963 va obtindre el reconeixement de la Societat de Geografia Catalana de l’Institut d'Estudis Catalans per un treball sobre els “Topònims de Cullera”, un camp on era un expert des de l’epoca de Coromies i que li valgué els reconeixements de la Universitat de València i de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
 
En 1993 va ser nomenat “Fill Adoptiu” de Cullera, l’any en que s’iniciaven les Jornades d’Estudis de Cullera promogudes per ell.