L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 21 de juliol del 2014

És hora de dir ¡prou!




Així ho considera la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià : ¡Prou!. Prou d’atacs a la nostra fruita dels agricultors francesos; prou de “laissez faire” del govern francès i intervenció de seguida d’Europa, abans que els afectats espanyols hagen de reaccionar contra els productes francesos al nostre territori. 

La Unió ha demanat la intermediació de la Unió Europea per frenar els atacs vandàlics que, any rere anys, pateixen els camions carregats amb les nostra fruita a la frontera amb França. També ha amenaçat a iniciar atacs contra la llet i altres productes de França si Europa no és capaç de posar fi a la vulneració de la lliure circulació per la UE. “No som partidaris d’ull per un ull, però tampoc de quedar-nos de braços encreuats si les autoritats europees, franceses o de l’Estat espanyol no reaccionen”.

El comunicat de premsa, de la Unió denuncia un nou incident prop de Perpinyà, quan agricultors francesos han interceptat camions carregats amb fruita i l’han escampada per la calçada i l’han cremada, amb el que seria el segon atac del mes juliol, i en la mateixa zona. 

França per tant per omissió estaria vulnerant la lliure circulació de mercaderies dins de l’àmbit de la Unió Europea i la Unió creu que es el moment de que les autoritats europees exigesquen al Govern francès “responsabilitats i sancions per aquest boicot a la lliure circulació de camions amb fruita i verdura cap a Europa”. 

A la banda contrària tenim que el sector agroalimentari francès exporta a l’Estat espanyol producte com llet, creïlles o pomes i mai ningú no ha atacat els seus camions. La Unió indica que la crisi de preus que pateixen els productors francesos “és com la que ens passa a nosaltres” i també té l’ origen “en els abusos i baixos preus imposats per l’oligopoli de la gran distribució sobre la cadena de comercialització”. 
 I ací hem de fer esment a una circumstància que massa vegades se’ns passa per alt: el principal grup de la distribució a l’Estat espanyol és de capital francès i, a més, caldria una normativa comunitària per evitar abusos derivats de la posició de domini de la gran distribució. 

I si no hi ha prou problemes a casa nostra en l’agricultura, si mirem a Europa un fet és evident: tenim crisi de preus, i damunt paguem més despeses de transport per dur els nostres productes als països europeus, cosa que fa que els costos siguen més grans que els dels francesos.
I per acabar-ho d’arrodonir, mentre els productors francesos reben ajudes del seu govern per les fruites i verdures, ací a Espanya les fruites i hortalisses del País Valencia el que reben del govern del PP és .... no res, oblit i falta d'interés! com està cansada de denunciar la Unió de la Llauradors i Ramaders del País Valencià.
-

1 comentari:

Leptomastik ha dit...

M'agradaria donar el meu punt de vista a la notícia que publiqueu;
segons pareix al en el títol de la noticia, els llauradors francesos al atacar els productes exportats a frança estan agredint als interesos dels llauradors, espanyols, i valencians,
,quan realment tots sabem que tombar un camió en fotntera en territori frances a l'únic que afecta es a l'exportador, per tant no s'hauria de perdre moltes llagrimes per la desfeta de la fruita destruïda.
Perquè este exportador, jun a la colla de intermediaris que hi ha entre l'exportador i la cadena de distribució final, és el que s'aprofita de l'exces d'oferta en camp per a pagar un preu ridiculs.
els llauradors francesos, els que tenen clarr és que s'ha de posar mesures de pressió , per a que en europa es preguen mes en serio el preu minim de cost de producció dels productes Agricoles,
I quan prendrem estes mesures de pressió els llauradors valencians, pq es els valencians no som capaçós de fer una front comu i pressionar mitjançant manifestacions als llauradors que venen baix cost de producció?. o als comerços que compren a aixos preus?
que ens passa valencians?,
no podem der responsable al Comerç, a la legislación europea, a les cadenas de distribución, hem d'assumir la part de culpa que tenim els llauradors.