L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 28 de juliol del 2014

Compromís obri la porta de les institucions a la ciutadania.




Compromís s’ha sumat a Decision Makers, la nova eina de Change.org que permet als signants d'una petició iniciar la conversa amb els decisors i permetent respondre les peticions de forma pública i directa. El portaveu adjunt de Compromís a les Corts, Fran Ferri, el diputat al Congrés, Joan Baldoví, i l’eurodiputat Jordi Sebastià compten ja amb perfils de Decision Makers per obrir a la ciutadania les institucions.

Ferri, Baldoví i Sebastià, com a destinataris de peticions a Change.org podran respondre directament de forma pública, des de la mateixa pàgina de la petició ciutadana i des de la seua pàgina de perfil verificada en què s'agreguen totes les peticions que s'adrecen a ells.

Compromís ha recordat que “va nàixer amb la voluntat de construir una nova manera de fer política, en la qual la participació ciutadana fóra un dels eixos fonamentals per donar resposta a la crisi de representació en les institucions”. 

El diputat al Congrés dels Diputats, Joan Baldovi, ha indicat que actuacions com aquesta son resposta a l’intent de criminalització que s’ha fet de la gent que participava en una manifestació i gest simbòlic, com “Rodea el Congreso”, quan nomes volien denunciar que el Congrés s'està blindant contra la participació ciutadana i es fa el desentès davant el poble.

L’eurodiputat Sebastià, ha remarcat que la idea llançada durant la campanya electoral “Europa és nostra. Hem de recuperar-la dels lladres que ens l'han furtada!” vol posar-se en pràctica amb iniciatives com aquesta. “Volem emprar totes les eines que estiguen al nostre abast, i considerem que la de Change és molt important, per fer que entre l'aire fresc de la ciutadania que tanta falta fa". 

El diputat Ferri ha assenyalat que hi ha allunyament entre les institucions i la gent i s’ha de canviar la manera de fer politica, com a forma de canviar les polítiques que es fan i Decision Makers és una bona eina per a poder dur endavant aquesta tasca. 
-