L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 18 de juny del 2014

Set estudiants de l’IES Jaume II El Just de Tavernes seleccionats per als Campus Científicos de Verano


D’esquerra a dreta: Laura Sierra, Andrea Talens, Laura Camacho, Sergi Grau, Fran Grau, José Huertas i Núria Sala.
Per tercer any consecutiu, un grup d’estudiants de l’IES Jaume II El Just de Tavernes de la Valldigna han estat seleccionats per a parcicipar en els “Campus científicos de verano”(CCV), organitzats per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, amb el suport de l’Obra Social “La Caixa”. Aquesta iniciativa pretén fomentar les vocacions científiques entre els jóvens talents de tot l’estat. En el cas dels elegits de l’intitut valler es tracta de set jóvens, sis dels quals han cursat enguany 4t d’ESO i un 1r de Batxillerat, que tenen un expedient acadèmic amb una nota mitjana superior a 9. 

Al llarg del mes de juliol de 2014 cadascun d’aquets set bons estudiants es desplaçaran a un Campus universitari d’Excel·lència Internacional per a participar en diversos projectes científics dissenyats per professors universitaris i d’Ensenyament Secundari. Es tracta d’una oportunitat de prendre contacte directe amb la labor diària dels investigadors en un ambient multicultural que els pot ajudar a definir els seus futurs estudis. 

Durant set dies els seleccionats en els CCV 2014 treballaran en contacte amb un camp concret de la investigació científica, perquè la millor manera d’aprendre ciència és viure-la. El programa es completarà amb activitats d’oci científico-culturals (conferències, visites a museus i centres de ciència…) i esportives. 

Els alumnes que gaudiran d’aquesta interessant experiència, així com els projectes i les Universitats que han triat són: 

A la Universitat Rovira i Virgili de Catalunya hi acudiran:
- Francesc Grau Picot (1r Batx.), “Química para un mundo más sostenible” del 6 al 12 de juliol,
- Andrea Talens Tur (4t ESO), “H2 Creative Junior”, del 13 al 19 de juliol, i
- Sergi Grau Montesinos (4t ESO), “Tic-tac robot”, del 20 al 26 de juliol. 

A la Universitat Politècnica de Catalunya hi aniran:
- José Huertas Lledó (4t ESO), “Matemáticas visibles y ocultas en un mundo tecnológico”, (13 al 19 de juliol) i
- Laura Sierra Lledó (4t ESO), “El vehículo eléctrico”, del 20 al 26 de juliol. 

A la Universidad de Murcia assistirà Laura Camacho Ferrando (4t ESO) que realitzarà el projecte: “Alimentos para una vida saludable con una visión científica”, del 20 al 26 de juliol. 

I a la Universidad Carlos III de Madrid viatjarà Núria Sala Grau (4t ESO) per participar al projecte “Diseño de estructuras ligeras”, del 20 al 26 de juliol.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si les polítiques de retalls en ciència i I+D+I continuen, els becats seran magnifics candidats per a acabar fent recerca en intitucions internacionals arreu del mon, fora d'espanya, lamentablement.