L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 13 de juny del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: A Fabra, el professor Juan Cotino no l'expulsarà de classe


La suspensió d'un mes en la seua condició de diputada de Compromís a Mònica Oltra va centrar ahir bona part del debat de control del president Alberto Fabra en les Corts Valencianes. El síndic de Compromís, Enric Morera, li advertia que pot considerar com a trencada la legislatura si no reconsiderava la sanció.

El cap del Consell i president de la Generalitat, Alberto Fabra, del PP, va justificar la suspensió de la diputada pel reglament de les Corts Valencianes i posava com exemple el cas d'un alumne que no fa cas a les indicacions del professor i és expulsat.

El Sr. Fabra ha oblidat una cosa: si realment volguera que tot li feran cas al Sr. "professor"-president de la cambra hauria d’haver buscat una altra persona, que estigués neta i per damunt de tota sospita, intel·ligent, conciliadora, justa, equitativa i sobretot ben preparada per al càrrec.

Però la veritat, Sr. Fabra és que el seu partit ens ha posat un professor-president presumptament corrupte, fins i tot en eixe debat el veiem desequilibrat equivocant-se en parlar, de vegades el veiem provocador, i massa vegades injust per parcial envers el seu propi partit, però sobretot pensem que presenta símptomes de no servir per al càrrec. I li recordem també que presenta poc respecte a “ses senyories” i en especial té una demostrada animadversió personal contra la diputada. Tothom recorda aquella vegada que de manera subtil li retreia a Mònica Oltra que potser ni coneixia a son pare, una sibil·lina manera de dir-li a la diputada “filla de puta”, encara que després es retractaria.

A un president així està clar que ni els seus propis diputats li fan cas, però tenen igual, perquè els diputats del PP tenen butlla per fer el que els ve en gana, i això no ho solen fer els més llestos, sinó els més malcriats.

Igual potser, Sr. Fabra, que entre les seues files no troba a ningú que done el perfil adequat per fer de president de la cambra legislativa dels valencians i exercir de president de tota la cambra, i no de president de la part de la cambra on s’asseuen els diputats del PP.

Una cosa tenim ben clara: A vosté, cada dia més escorat cap a la dreta, no el trauran fora “de classe” perquè tot apunta a que es portara bé, sobre tot seguirà com fins ara que es porta molt bé de cara als seus amos de Madrid encara que això tinga un gran cost negatiu per als valencians.

A vosté no el tiraran fora “de classe” perquè manté el comportament que el seu partit i Madrid espera de vosté, és a dir que calle i atorge, que agatxe el cap, encara que el poble valencià no tinga diners per a pagar les hipoteques i estiga sota l’amenaça dels seus bancs corruptes, no tinga diners per a menjar, no tinga escoles on portar-los, no tinga mitjans per fer analítiques, ni revisar-nos la vista, ni el oït, ni les dents, i molt pocs cèntims d’euro per a les necessitats més bàsiques i imperants.

I mentre vosté empara a imputats, presumptes lladres, als quals no aplica mesures tan condundents i els tira fora de la cambra, com ha fet amb Mònica Oltra. Vosté empara eixa gent i no inhabilita als responsables de casos de corrupció, ni als responsables d'haver tancat RTVV, ni als que ens han posat tan gran elevat deute públic, entre els tres més alts de l’Estat ni als que han enviat 700.000 valencians a l'atur.

I mentre a través d'un president indigne del càrrec, té la poca dignitat d’expulsar, de voler tancar la boca a una persona que només ha fet un delicte: defensar els valencians i perseguir la corrupció.

I per acabar recordar-li que a Mònica Oltra la va elegir el poble amb els seus vots, cosa que vosté no pot dir. Per tant ¿per què no se’n va i convoca eleccions, que bona falta fan i entre aire fresc a les institucions valencianes?