L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 22 de maig del 2014

L'Ajuntament reitera la petició d'una subvenció a la Generalitat per concloure la posada en valor de Sant Llorenç de l'Alcudiola.

S. Llorenç de l'Alcudiola (Foto GMV)


L’Ajuntament de Tavernes tornarà a presentar a la Generalitat una petició d’ajuda per tal de procedir a condicionar i posar en valor la zona arqueològica existent en les immediacions de l’ermita de Sant Llorenç d’Alcudiola segons ha confirmat la regidora responsable de l’àrea de Contractació, Llum Sansaloni. 
La petició de subvenció ja va ser firmada per la regidora de Compromís el passat dimarts, i seria exactament la presentada l’any passat per a dur a cap el projecte de recuperació de l’entorn de l’ermita i al qual la Generalitat no va concedir cap ajuda. La petició es fa dins del programa d’enguany de la Generalitat per a procedir a la recuperació o conservació del patrimoni històric i cultural dels valencians. 

L’Ajuntament ha presentat un projecte a la Generalitat amb l’objectiu de rebre ajudes per posar en valor les restes arqueòlogiques. Cal dir que no seria per a la recuperació i rehabilitació de l’ermita de Sant Llorenç d’Alcudiola completament acabada. 

L’execució de les obres de rehabilitació de l’ermita va dur aparellat la realització d’un conjunt de cates arqueològiques que no es van previndre en el projecte inicial aprovat la la passada legislatura. En fer la prospecció per indicació de la Conselleria de Cultura, es van localitzar prop de l’ermita un total de 16 enterramenst dels segles XVI y XVII i la cimentació de l’antiga església de l’Alcudiola, un poblat morisc que es va despoblar el 1609 coincidint amb l’expulsió dels moriscos. 

L’Ajuntament va destinar 25.000 euros per fer la prospecció ja conclosa. Ara, en calen 30.000 mil per executar la seua posada en valor de les troballes i fer el conjunt visitable, amb uns itineraris amb panells explicatius sobre la història de l’ermita i del poblat desaparegut de l’Alcudiola. El programa de subvencions de la Generalitat contempla l’abonament de la meitat de l’obra si s’aprova, amb la qual cosa l’ajuda seria de 15.000 euros i l’Ajuntament es faria càrrec dels altres 15.000 euros.

Llum Sansaloni ha dit que el projecte de visitabilitat de l’ermita està paralitzat a l'espera d'aquesta ajuda però no s'ha oblidat. Actualment la zona arqueològica ha estat vallada i s’ha protegit amb una pintura especial que evita els efectes de l’oratge sobre les excavacions. 
-