L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 28 de maig del 2014

INFORME: Més de la meitat dels espanyols no aconsegueix cita mèdica dun dia per a un altre en la sanitat pública. Els valencians entre els pitjors atesos en sanitat.



Les polítiques del PP amb retalls en la sanitat pública i intents privatitzadors ens estan duent a un atzucac, on el que perd és la sanitat, cada dia més precària. Una enquesta de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) feta a més de 4.000 ciutadans per a conèixer el seu grau de satisfacció amb l'Atenció Primària i els serveis d'Urgències de la sanitat pública diu que més de la meitat no tenen cita amb el seu metge a l’endemà de demanar-la. 

Dels enquestats, un 94 % havia acudit a un centre de salut en l'últim any i més de la meitat a urgències almenys en una ocasió. El 43 per cent havia aconseguit cita amb el seu metge de família d'un dia per a un altre i la resta van tardar entre 2 i 7 dies a ser atesos. 

L'estudi mostra diferències "notables" entre comunitats, i mentre el 75% dels navarresos tarda un dia (els millor classificats) només el 26% dels valencians aconsegueix l’atenció en aqueix temps, amb la qual cosa estem en el furgó de cua al costat de Balears, Catalunya o Canàries. 

Segons l’informe, la política sanitària que ha dut a cap el PP seria totalment perjudicial per a la ciutadania. L'informe indica que un de cada deu valencians espera entre una i dues setmanes per a accedir al seu metge de família. I una vegada en la cita, cal armar-se de paciència, perquè segons casos pots arribar a esperar entre una i dues hores per a entrar en la consulta. Només al País Basc aconsegueixen que més de la meitat dels pacients siguen reconeguts dins dels quinze minuts següents a la seua arribada. 
 
En el cas de les urgències, es tarda entre 17 i 53 minuts a ser atesos pel primer metge, segons la comunitat on residesquen. El temps d'espera fins al primer sedàs que discrimina el grau d'urgència és de 12 minuts de mitjana, però fins a la primera revisió del metge els que menys tarden són els habitants de Navarra, uns 17 minuts de mitjana. Els valencians sobre els 38 minuts, en la cua i al costat de Cantàbria i Balears.

En total, entre el sedàs, la primera revisió, l'atenció de l'especialista i els resultats de les proves, la visita mitjana sol durar uns 151 minuts, encara que en més d'una quarta part dels casos supera les 3 hores i mitjana (220 minuts).

I això fa que els valencians no estem massa satisfets per la sanitat que rebem. L’enquesta assenyala que estem entre les comunitats que menys grau de satisfacció presenten per l’atenció mèdica, junt a Múrcia i Canàries. En el cas d’urgències també estem en el darrer lloc junt a Canàries. 
-