L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 23 de maig del 2014

Feligresos de San Pere arrepleguen firmes i demanen que el rector titular siga traslladat


La Mare de Déu a Sant Josep (Foto de Paco Teodoro al Facebook de la confraria)
Corria per la ciutat el rumor que hi havia un escrit d’arreplegada de firmes per tal de demanar a l’arquebispat el trasllat del rector titular a una altra parròquia. Nosaltres no hem vist l'escrit ni ens ha arribat, però segons pública el diari Levante-EMV avui, sembla ser que seria una realitat, perquè n'informa i deixa entrevore els enfrontaments que aquest rector manté amb un sector de la feligresia per la forma com du la parròquia. 

L'escrit esta dirigit a l'arquebisbe, Carlos Osoro, i segons el diari un grup de veïns exposa els motius que els han dut a iniciar aquesta campanya i on es pot llegir que hi ha hagut “insults repetits i variats als feligresos, fins i tot dins de la celebració eucarística”, se li acusa d’una mala gestió dels comptes de la parròquia, amb hipoteca de la Casa Abadia, propietat de la parròquia, sense dir-ho als feligresos o es recorda l’afer que va tindre en festes de Tavernes del 2011, quan es va posar i recriminar l’alcalde Jordi Joan per una actuació de govern – l’espectacle de Castillo en la Plaça Major- amb la qual no estava d’acord dins de l’homilia a la missa del Santíssim Crist, prèvia a la “Pujà” i a la qual havien estat convidades les autoritats. 

Entre els arguments que es dóna també es la falta d’interés del rector en els actes de la parròquia, on no participa en moltes processons i actes públics sense motiu justificat, i se cita el cas del Corpus, però en la ciutat són coneguts altres com els de Sant Antoni, o la missa de Sant Josep als fallers, quan els rectors d’altres parròquies se n’han de fet càrrec, i se li acusa de pertorbar el descans dels veïns amb volteig de campanes. També es recorda el que considera l’escrit una falta de vigilància de les instal·lacions parroquials i això hauria dut a robatoris.

Tanmateix el diari explica que sembla ser que tot va explotar en els actes que la confraria de la Mare de Déu dels Desemparats va dedicar a la patrona i després de la processó, quan el rector es va negar a que la imatge de la Mare de Deu pernoctara en l’església, i aixì s’havia compromés, cosa que va propiciar una discussió que va fer que la imatge es traslladara a la parròquia de Sant Josep. D’eixa manera, la novena finalment es va resar en Sant Josep dirigida pel rector d’aquesta parròquia quan estava prevista en Sant Pere. 

Tot això ha desembocat – segons informa el diari - que persones que ajudaven en la la parròquia hagen abandonat la tasca per no estar d'acord amb la forma de procedir del rector. 

El diari recorda també com el rector ha estat protagonista de polèmiques amb algunes associacions i com va recriminar i criticar l'alcalde, Jordi Joan, en l'homilia de la missa del patró abans de la “pujada” que tanca les festes patronals, per haver contractat l’humorista Xavi Castillo, que per cert va omplir de gom a gom, a rebentar, la Plaça Major, amb el seu espectacle on algunes actuacions de personatges públics de l’Església, com de la Política, són posats en solfa.

 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No una persona per a Sant Pere. No fa testimoni de Déu.

Anònim ha dit...

El text de les firmes diu així:

Excelentísimo señor Don Carlos Osoro Sierra.

los abajo firmantes declaran su oposición a la continuidad como párroco Titular de la Parroquia de San Pere Apòstol de Tavernes de la Valldigna, Don José Vicente Calza, en base a los siguientes motivos:


Insultos repetidos y variados a los feligreses, incluso dentro de la celebración eucarística.

Mala gestión de las cuentas parroquiales, hipotecando la Casa Abadía, propiedad de la Parroquia, sin comunicación a la feligresía.

Mala administración de las cuentas parroquiales, escogiendo a empresas privadas de su círculo de amistades, en lugar de empresas locales, sin atender a criterios de efectividad ni de presupuesto, habiendo un alto porcentage de la población de Tavernes en paro.

Mala administración de los sacramentos, realizando funerales y bautizos en tiempos inferiores a 15 minutos.

Romper tradiciones seculares y no participar en los actos de religiosidad popular.

Falta de vigilancia en las instalaciones parroquiales, encontrándose repetidas veces el templo abierto sin nadie dentro. a causa de lo cual, han entrado repetidas veces a robar, no presentando ningún tipo de denuncia.

Inmatriculación de propiedades municipales a nombre de de la iglesia, sin consultar con la feligresía ni las autoridades municipales.

No participar en procesiones y actos públicos de la parroquia, sin motivo justificado, incluso la del Corpus Cristi.

Insultar a las Autoridades Municipales durante la homilía del Patrón del Municipio, faltando al respeto al Señor Alcalde.

Anular la Eucaristia sin previo aviso ni parar los toques de campana.

Volteo de campanas repetidos y prolongados, perturbando el horario de descanso y molestando a los vecinos.

Tots els qui vulgueu signar, farem per aplegar còpies a tots els comerços i bars del poble

Anònim ha dit...

Cotorreta no estas fent nom al nom de bloguer per no corroborar les noticies i ferse en els comentaris i bulos q circulen per el poblé simplemente escolta a la atra part

La Cotorra de la Vall ha dit...

Aci estem disposats a escoltar totes les parts.
Ara això li ho hauràs de dir al diari Levante.
Ho hem dit: coneixiem el rumor, pero no havíem vist el paper i per tant ahir no haviem publicat res.
I ho hem repetit cinc o sis vegades que es segons diu el diari.

Si al diari Levante-EMV no li fa cas i no li agarra el telefon el Sr. Rector ¿vols dir que a nosaltres ens haguera atés?

De tota manera esta el nostre correu perquè qui vulga, sempre identificant-se i dir en nom de qui parla, si personal o de la institució, pot dir el que considere.

De tota manera t'ho repetim: la informació l'hem deixada ben clara que es segons diu i explica el Levante-EMV que ells afirmen si havien vist i tenien l'escrit.

Nosaltres ara disposem del text que ens han enviat.