L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 14 de maig del 2014

Estudiants de l’IES Jaume II el Just premiats al 1r Concurs “ROBOTET” de robòtica.



 Uns grups d’estudiants de l’IES Jaume II el Just, acompanyats pels professors Noèlia Batalla i Jordi Pons, han guanyat dos 2n premis i un 4t premi del 1r Concurs de Robòtica “ROBOTET” convocat per l’IES Rodrigo Botet de Manises i celebrat el passat 9 de maig. 

“Robotet” és un concurs nascut de la col·laboració entre l’empresa d’innovació tecnològica “ImasD” i l’esmentat institut maniser amb l’objectiu d’estimular la capacitat dels alumnes per a desenvolupar algoritmes de programació i l’anàlisi estructural de robots. La intenció principal és motivar-los en un camp on es relacionen els continguts i els procediments propis de la informàtica amb conceptes de física, mecànica i electrònica, mitjançant la creativitat i la capacitat de resolució de problemes. El material emprat era, sobretot, el LEGO Technic. 
 

Les proves plantejades a les bases del concurs consistien a:
- Completar un circuit, limitat per línies negres, anada i tornada en el menor temps possible.
- Realitzar una prova lliure on destacara la imaginació i la creativitat. 
 
En la primera prova, d’un total de 40 robots presentats de diversos centres de la província de València, del nostre institut en participaren tres, dels quals va quedar segon el que havien dissenyat Lydia Fernández (4t ESO) i Idoia Palomares (1r Batx); i en quart lloc el dissenyat per Álvaro Chaveli i Toni Mestre (tots dos de 3r d’ESO). 
 

En la segona prova, aquests mateixos alumnes més Júlia Palomares, Paula Felis i Adrià Camarena (de 3r d’ESO) presentaren una coreografia de robots que també obtingué el 2n premi per la seua originalitat i creativitat. 

Aquest grup d’estudiants han estat preparant-se tot el curs fent tres hores extra de classes setmanals (els dimarts de vesprada, i els dimecres de 14 a 15h.) amb la professora de Tecnologia Noèlia Batalla, dins del “Contracte programa” que el centre té concedit. En aquestes hores els alumnes han aprés conceptes de programació, el llenguatge de programació "Robolab" per a LEGO i han dissenyat diversos models de robots per a resoldre els reptes que se’ls han anat plantejat com a entrenament. 
 

Després d’aquests guardons, els nostres jóvens estan enllestint la preparació per a participar al 6é concurs “Desafiament total” que convoca anualment el Museu de les Ciències per a estudiants de secundària de tota la Comunitat Valenciana i que se celebrarà aquest pròxim divendres, 16 de maig. 
 
Els desitgem molt d’èxit. 
-