L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 14 de maig del 2014

ELECCIONS EUROPEES: Que se’n vaja la Troika i no els nostres joves! Es inadmisible que retallen en beques i ajudes a l’educació mentre es permet la fugida de joves qualificats.

“Primavera Europea” a través d’EQUO han realitzat una acció reivindicativa en l'aeroport madrileny d'Adolfo Suárez-Barajas, un lloc emblemàtic per ser des d'on milers i milers de joves marxen a Europa a buscar un treball que se'ls nega a Espanya

Objectiu: denunciar la situació d'exili forçós que viuen centenars de milers de joves a Espanya "i de la qual és responsable el Govern de Rajoy i la Troica". "És inadmissible les retallades en beques i ajudes a l'educació mentre es permet la fugida de joves qualificats. Perquè és clar que no es van, sinó que els tiren".

“Primavera Europea” proposa un canvi de model que aposte pels sectors verds, la recerca i els serveis públics, com la sanitat, la dependència i l'educació. La crisi "s'ha encebat amb els col·lectius més febles, especialment amb els joves", la qual cosa es reflecteix en les "alarmants" xifres d'atur juvenil, que a Espanya se situen en el 56%, la més alta de la UE al costat de Grècia. "Davant aquesta falta d'oportunitats, més de 300.000 joves s'han vist obligats a anar-se a l'estranger", denuncia “Primavera Europea” .

"Volem una Europa de les persones i els drets enfront del model privatizador i especulatiu actual. Hem d'assegurar un model educatiu universal, públic i gratuït", declara “Primavera Europa” que ha criticat la baixa participació dels joves en la presa de decisions a Europa.

 
 -