L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 25 de maig del 2014

ELECCIONS EUROPEES: A les 15'30 hores i superat l'equador de la jornada, un 36-38 era el grau de participació a Tavernes

Normalitat i tranquil·litat seria la costant que hem viscut fins ara en la jornada electoral quan ja hem passat l'equador de la mateixa.

La participació, com ja es preveia, bastant escassa i que canvia ben poc d'unes meses a uns altres, i que estimem pot estar en una mitjana entre el 36 i 38% total a les 15'30 hores, equador del temps de votació.

Una xifra que canvia segons quines meses i així trobem que hi ha alguna on s'ha sobrepassat el 40% i altres estan en el 32%. De tota manera, com reconeixen tots els representants dels partits, molt menys participació que en eleccions generals, autonòmiques i locals, on s'arriba fins el 85%.

Caldrà,  doncs, esperar a les 8 quan es tancaran les urnes i sobre tot a esperar a partir de les 11 de la nit, quan esperem conéixer definitivament que la Primavera Europea és una realitat i Jordi Sebastià, de Compromís,  serà la veu dels valencians a Europa.

Quant a l'Estat, cal dir que a les 14 hores les dades eren prou semblants a les del 2009, però a la baixa en 3 dècimes cara només havia votat un 23'9% dels ciutadans. La participació ha abaixat en totes les comunitats excepte a Catalunya, Navarra, Andalusia i Aragó. 

-