L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 21 de maig del 2014

ELECCIONS EUROPEES 25 DE MAIG DEL 2014: Actualitzada constantment


Tota la informació sobre "Primavera Europea" la pots trobar a
 
NOTÍCIES I PROPOSTES

Primavera Europea portarà a Europa les reivindicacions de “ Columbretes Netes, Petroli No” i “Plataforma anti-fracking comarques de Castelló”. 
 
Les nostres comarques han passat de ser terres de saqueig per a l’urbanisme i el formigó desaforat, a ser un territori per maltractar, destroçar i fer malbé perquè molts pocs puguen fer negoci, sota el miratge energètic que ens fa avançar cap a l’abisme. Els governs del PP i del PSOE fan una aposta energètica irracional, que ells santifiquen, per mantindre el control en les grans corporacions econòmiques i evitar l’autoproducció.

Primavera Europes durà a la Unió Europea propostes com el veto a nivell de tota la unió a la pràctica de la fractura hidràulica França ha prohibit aquesta pràctica, però s'avança amb el tractat TTIP de la Unió amb els Estats Units d’Amèrica, que facilitarien a les gran multinacionals nord-americanes poder actuar en Europa com fan en els EUA. Nosaltres apostem per un model energètic europeu verd que permeta vetar en tot el territori aquesta pràctica. 
Tenim el clima perfecte per a poder desenvolupar i ser capdavanters en energia solar fotovoltaica, i per contra, el Govern Rajoy s’ha dedicat a privatitzar el sol i punir econòmicament als productors d’energia renovable, mentre estan apostant per sistemes i models que no generen cap tipus de riquesa, sinó al contrari; ni el fracking, ni el Castor, ni el petroli de les Columbretes van a generar llocs de treball de manera significativa, i per contra, es poden carregar sectors estratègics sencers com són la pesca o el turisme. 


Jordi Sebastià: “L’eix de la prosperitat del que parlava el PP ha estat en realitat l’eix de la corrupció”

El cap de llista de Compromís i de Primavera Europea en les eleccions europees, Jordi Sebastià, ha visitat Mallorca per a realitzar l’acte central de campanya de les Illes Balears juntament amb els candidats d’Equo, Florent Marcellesi i Joan Groizard.
Sebastià ha fet referència a l’eix de la prosperitat que els governs del PP a Madrid, València i Mallorca publicitaren en el seu dia, “i que en realitat, com tot el món ha pogut comprovar, va ser l’eix de la corrupció ”.

Per al cap de llista de Primavera Europea “el triangle de la prosperitat que ens va prometre el PP tenia les seues bases en Madrid, València i Mallorca i s’ha convertit en el temps en un triangle de la corrupció. Ara haurem de pagar entre tots els ciutadans els centenars i milions d’euros que esta gent ens ha fet perdre” 

"És importantíssim fer fora de les institucions aquells que ens han portat a este camí de pobresa generalitzada, de corrupció i de desocupació; és fonamental que hi haja aires nous i canvis, també en les institucions europees, sobretot per a evitar eixa lacra, eixa malaltia gangrenosa i terrible de la corrupció que el Partit Popular ha volgut incorporar al nostre sistema. 



Cal retornar la veu de la ciutadania a les institucions i reinventar Europa des de la solidaritat, la democràcia i la sostenibilitat.



“Primavera Europea” afirma que cal retornar la veu als ciutadans i aconseguir un canvi en les polítiques perquè deixen d'estar al servei dels bancs i les grans corporacions i se centren a rescatar a les persones. Un canvi que passa per reinventar Europa des de la solidaritat, la democràcia i la sostenibilitat.


Compromís, partit que forma part de la coalició i encapçala la llista, ha assegurat que “necessitem una Unió Europea més forta, però orientada a lluitar contra els mercats financers, el drama de l'atur, les desigualtats socials i el canvi climàtic i per açò és essencial participar en aquestes eleccions per a reclamar una altra Europa, ja que és ací on es marquen les polítiques del nostre dia a dia”.


La participació és fonamental per a frenar les polítiques austericides de la troika, mesures que només han generat més pobresa i patiment. Primavera Europea es planta i reclama un nou horitzó de vida digna per a les persones.

La presència de Primavera Europea és necessària per a dur a terme el paper que Compromís juga en altres institucions, com Els Corts o el Congrés dels Diputats, on és l'assot d'aquells que usen la política en benefici propi i l'alternativa real al que proposa el bipartidisme.
 
Primavera Europea planteja un nou procés constituent europeu cap a una Europa de les Persones i dels Pobles més democràtica i transparent; reclamem una nova Carta dels drets fonamentals socials per a garantir educació, sanitat, habitatge, serveis socials, justícia i medi ambient per a totes i tots i, reivindiquem un espai de llibertat i seguretat per a totes les persones, lliure de discriminació, racisme i xenofòbia.



Primer són  les persones i després els bancs


Nosaltres no estem d'acord amb la senyora Cospedal ni amb l'article 135 de la constitució espanyola que pactaren PP i PSOE i que ve a dir el mateix: primer es paga el deute als bancs i després, si això, ja menjarem. Nosaltres no estem d'acord amb l'austericidi.

I com aquesta és una política a nivell europeu, que ha imposat la troika del Partit Popular Europeu, Partit Socialista Europeu i la Banca, volem anar a canviar d'arrel, a canviar-la per a tot Europa.

Per això ací podeu consultar les nostres proposter per construir una UE diferent, una Europa de les Persones: http://europadelespersones.com/


Jordi Sebastià (Compromís), va aprofitar la visita ahir a la comarca de la Safor-Valldigna per anar la platja de l’Auir, un símbol de la resistència ciutadana contra l’especulació urbanística i la destrucció del litoral que abandera  novament, el PP i l'alcalde de Gandia, Arturo Torró.
"Una de les primeres accions com a eurodiputat serà promoure la protecció, mitjançant 
normatives europees, del litoral valencià. Fem una advertència molt clara a aquells que barregen política amb l’empresa, el servei públic amb els beneficis privats, i és que des de Compromís, des de Primavera Europea, no anem a consentir ni permetre cap agressió contra el nostre territori i farem tot el possible perquè Europa perseguisca sense treva als corruptes i als destructors del nostre medi natural. Van a pagar política i penalment eixes agressions contra l’entorn i contra les persones”.
 
Per a Sebastià, la platja de l’Auir,  com va ser el Saler, o molts espais naturals, no els podem regalar ni malvendre, els hem heretat dels nostres majors i tenim l’obligació de fer que arriben a les generacions futures perquè ells en gaudisquen. 

"Primavera Europea" aposta per la transició ecològica de l’economia (New Deal Verd) cap a un altre model productiu i de consum basat en l’economia social, sostenible i del bé comú, és a dir, una prosperitat compartida. "Finançarem la creació d’ocupacions verdes i decents, a més de R+D+I, amb una reforma fiscal que taxe primer els recursos i els capitals. L’economia gris, basada en la destrucció incessant de recursos i la contaminació accelerada del planeta, ha de deixar pas a una nova economia al servei de les persones, cooperativa, propera i sostenible”.


Jordi Sebastia, visita avui el mercat de Tavernes, votarà en clau valenciana a Europa i anirmarà els demes eurodiputats valencians perquè facen igual

El cap de llista de Primavera Europea, Jordi Sebastià (Compromís), ha explicat que farà un marcatge dels eurodiputats valencians. Així ha recordat que González Pons ha dit que primer era valencià i després del PP, "per això el buscaré, a vore què vota quan parlem de fracking, de prospeccions, de respecte a les llengües minoritàries, de televisions públiques, de polítiques agràries o del corredor mediterrani. A ell i a uns altres els recordaré la seua condició de valencians i valencianes a l’hora de votar i de defensar els interessos del poble valencià, que és el que pense fer a Europa”, segons ha declarat Sebastià.

Primavera Europa es compromet contra el fracking i les prospeccions petrolíferes a les Columbretes.

El cap de llista de Compromís a la Primavera Europea, Jordi Sebastià, s’ha entrevistat amb la Confraria de Pescadors del Grau de Castelló, per parlar sobre la defensa de Columbretes, i les propostes contra el fracking i les prospeccions petrolíferes en la zona al voltant de Columbrets. També s'ha reunit amb Ascer, la patronal del sector del taulell, per interessar-se sobre les seues reivindicacions respecte a temes com la cogeneració i l’impuls de les exportacions ceràmiques.




Jordi Sebastià es reuneix amb associacions empresarials i cooperatives per explicar el programa de Primavera Europea
 
El candidat de Primavera Europea, Jordi Sebastià i el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, s’han reunit amb la CEV, entre els quals estava el president de l’entitat Salvador Navarro i el president d’AVA, Cristóbal Aguado.

El candidat de Primavera Europea ha exposat les línies bàsiques de la coalició i també, des de Compromís s’ha pres nota de les inquietuds de l’empresariat valencià. 

També Jordi Sebastià, en companyia d’Enric Morera i de la regidora de Compromís per València, Consol Castillo, s’han reunit amb la direcció de la Unió de Cooperatives d’Ensenyament Valencianes (UCEV).

Una reunió qualificada de “profitosa perquè el model cooperatiu és un model d’èxit i ben conegut en la nostra terra i en el terreny de l’educació també ha estat important perquè té una gran vocació pública i de fer una escola valenciana integradora i de qualitat”.


Sebastià i Ferri es reuneixen amb afectats pels impagaments de VPO

El candidat de Primavera Europea, Jordi Sebastià, i el diputat a les Corts Valencianes, Fran Ferri, s’han reunit amb la Plaforma d’Afectats pels Impagaments a les Vivendes de VPO en les dependències del grup parlamentari a Les Corts.

El cap de llista a les eleccions europees s’ha compromès a que  el Comitè de peticions de la Unió Europea inicie els tràmits necessaris per a que s’atenguen les demandes de la Plataforma d’afectats pels impagaments de l’Habitatge.

D’altra banda, el diputat de la coalició en Les Corts, Fran Ferri,  ha anunciat que s’estudiaren les sentències favorables a la plataforma per a demanar responsabilitats polítiques a la Conselleria.


Primavera Europea portarà a Europa les propostes de la indústria del taulell per a crear ocupació

El candidat de Primavera Europea, Jordi Sebastià, traslladarà a Brussel·les les necessitats de la indústria del taulell valencià per a generar ocupació. A més considera que és “imprescindible” que una veu valenciana “reivindique i represente” a Brussel·les els interessos d’una indústria, la del taulell “que és la nostra, pròpia, estratègica i que actualment manté una gran part de l’ocupació industrial, especialment en les comarques del nord del País Valencià”.


Primavera Europea proposa un major control de la ciutadania a les institucions europees

Primavera Europea considera “que una Europa més democràtica i transparent passa, necessàriament, per la creació d’un nou procés constituent que constate que el Parlament Europeu es deu a les persones i als pobles i no als mercats ni a les elits econòmiques”.

Jordi Sebastià ha insistit en què “la desafecció cap a la política es deu a la falta de mecanismes de participació que impliquen a les persones en la presa de decisions. Per això, des de Primavera Europea ens hem compromès a plantejar iniciatives que fomenten la participació directa com les Iniciatives Legislatives Populars o els referèndums”.  
-