L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 27 de maig del 2014

El PP vol que Mònica Oltra (Compromís) deixe de ser diputada un mes. "A mi no m’ha posat Cotino en les Corts, sinó el vot dels ciutadans” ha dit la diputada.


Mònica Oltra donant explicacions (Foto El Mundo)
 
Mònica Oltra ha manifestat que la proposta de suspensió temporal de la seua condició de diputada durant un mes és un “abús de poder” del PP i presentarà recurs d'inconstitucionalitat. Oltra considera que la proposta de la Mesa de les Corts aprovada només pel PP és un "despropòsit jurídic i un atemptat a la democràcia".

Seria la primera vegada a Espanya que els diputats d'un partit voten perquè se li lleve a un altre la condició de diputat. La diputada ha remarcat que no és el mateix suspendre l'exercici de les funcions de diputada que la condició de diputada. "Açò és anticonstitucional" i a més "mostra la mesquinesa" d'un partit que ha convertit les institucions "en el seu propi mas, que abusa del poder i que per descomptat està en contra de la democràcia i de la legalitat".

Oltra ha avançat que presentarà al·legacions amb un escrit "bàsicament" jurídic en el qual posarà de manifest la inconstitucionalitat de la proposta, per estar "en contra dels drets dels ciutadans a participar en assumptes públics". Per tant si el ple vota la sanció, el següent pas serà anar al Tribunal Constitucional per a demanar empara i qüestionar la constitucionalitat del reglament de les Corts Valencianes.

"A mi en aquestes Corts no em va posar el senyor Cotino, em van posar els ciutadans amb el seu vot", ha assenyalat Oltra i per tant creu que el PP no li pot llevar la condició de diputada amb una votació. També ha criticat que el PP haja "retardat sis dies" l'acusació per motius partidistes, perquè no els convenia que eixira en campanya electoral.

Oltra considera que tot aquest assumpte és una "venjança personal" de Cotino perquè Compromís “li ha destapat les seues vergonyes". “El PP vol fer callar les veus que pensen diferent en el Parlament autonòmic i que denuncien la corrupció, la indecència i el mal govern a la Comunitat”.
 
 
Basat en EFE
-