L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 15 de maig del 2014

El govern municipal de Tavernes aconsegueix baixar el deute en 1.387.000 euros en el 2013.


Jordi Joan explicant les dades que ara ha confirmat el Ministeri d'Hisenda en el plenari de febrer.


El Ministeri d’Hisenda ha confirmat plenament les dades que l’alcalde Jordi Joan va informar en el plenari quan va donar a conéixer la liquidació del pressupost del 2013: que Tavernes havia abaixat en el 2013 un total de 1.387.000 euros del seu deute.

Aquesta bona noticia se sumava a altres dites en el mateix plenari com era el resultat positiu de 2’3 milions en el pressupost i un remanent també positiu superior a 1’5 milions. Una situació que feia dècades que l’Ajuntament no aconseguia.

I una realitat sura per damunt de tot: tot això aconseguit en una situació que els veïns i veïnes han de reflexionar i valorar: l’Ajuntament té ara un pressupost que no arriba als 15 milions i cal saber que en la passada legislatura va ser sempre molt superior i el darrer any arribava a vora 21 milions. 
Com a conclusió, el govern de Jordi Joan està gestionant l’Ajuntament amb vora un 30% menys d’ingressos, i damunt ho fa bé, amb resultats positius, i sense haver de recórrer a “ajudes externes” com cànons d’aigua potable o plusvàlues milionaries de la venta de terres dels Marenys o Plans Zapateros i Plans Camps. No ho diguem nosaltres, sinó les dades del Ministeri d’Hisenda.

Les dades d’Hisenda confirmen que el govern de Jordi Joan ha rebaixat els 16.199.192 euros, que era el deute del 2012, i deixar-los en 14.812.142 euros a final del 2012, la qual cosa suposa una amortització de deute de 1.387.000 euros, el 8’6 % menys, quant la mitjana de reducció de deute dels municipis valencians és del 4’3%. O siga exactament el doble: reduïm deute el doble que la mitjana valenciana.

També cal saber que tots els municipis no han reduït deute, ni de lluny. Així la nostra veïna Gandia té un deute de 240 milions d’euros, 3.051,96 euros per habitant, i damunt la gestió del Sr. Torro ha servit per augmentar un 38’2% el deute municipal en el 2013.

Totes les comparacions són odioses, però ara mateix no ens podem estar de recordar com els blogs i mitjans afins al PP de Tavernes posaven com a model d’actuació Gandia quan ací el govern municipal s’estrenyia el cinturó i el Sr. Torro semblava viure en el paradís i oferia tota mena de saraus i actes festius en l’estiu i duia figures de primera fila per actuar a l'estiu i festes de la ciutat de Sant Francesc de Borja. I ací està el resultat. Diferents maneres de governar, diferents situacions econòmiques municipals.

Les dades fetes públiques per Hisenda, indiquen que Tavernes té ara un nivell de deute per capità de 826’75 euros, per davall dels 885 euros que es la mitjana espanyola. En referencia a la resta de municipis de l’Estat, Tavernes ocupa el lloc 949 dels municipis endeutats mentre Gandia ocupa el 50. 
-