L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 25 de maig del 2014

Avui diumenge "Primavera a Europa" perquè naixen flors a cada instant (Actualitzat)

Jordi Sebastia i candidats d'Equo, tots de "Primavera Europea" amb Ska Keller, candidata verda a presidir el parlament europeu.
Fe no és esperar, fe no és somniar.
Fe és penosa lluita per l'avui i pel demà.

No esperem el blat sense haver sembrat,
no esperem que l'arbre done fruits sense podar-lo,
l'hem de treballar, l'hem d'anar regant,
encara que l'ossada ens faça mal.

Fe és un cop de falç, fe és donar la mà.
La fe no és viure d'un record passat.
Enterrem la nit, enterrem la por.
Apartem els núvols que ens amaguen la claror.

Hem de veure-hi clar, el camí és llarg
i ja no tenim temps d'equivocar-nos.

Cal anar endavant sense perdre el pas.
Cal regar la terra amb la suor del dur treball.
Cal que neixin flors a cada instant.

Unes estrofes de “Cal que neixen flors a cada instant”, una de les primeres cançons de Lluis Llach i que pren total actualitat i s’adiu amb la situació que vivim els valencians i valencianes. 

Avui diumenge,  hi ha eleccions a Europa. Ofertes hi ha moltes, però només una es presenta amb el pedigrí de ser nostra, parida en la nostra terra, amb un canditat de casa, i sense deure’s a cap partit que li marque la ruta i li done les ordres des de Madrid. 

Només una ens interessa: la coalició “Primavera Europea” que encapçala Compromís i on anem junts a altres partits que pensen, com nosaltres pensem, que necessitem una altra Europa, l’Europa social, l’Europa de les persones no l'Europa dels mercaders i banquers que recolzen els partits clàssics, els del bipartidisme que ha enfonsat persones i ha empobrit la immensa majoria per enriquir la minoria de sempre. 

Volem una Europa que combata, que talle la corrupció, que veja com els seus diners s’usen per allò que van ser concedits, que fomente l’ocupació dels joves, que declare que no hem de pagar el deute il·legítim, que pose en marxa i aplique allò que diu la Carta de Drets Socials i que faça una aposta ferma i decidida per l’economia verda i del bé comú, referents que són de la Primavera Europea. 

I en clau valenciana, volem una Europa on els diputats valencians exerceixen de valencians i no que voten junt a opcions polítiques que maltracten la nostra agricultura, la nostra indústria i la nostra identitat, i arriben a l'extrem, com ja han fet, de votar en contra que la nostra llengua fora oficial en la Comunitat Europea. 

Cal “Primavera Europea” perquè parlarà en nom dels valencians i valencianes. Jordi Sebastià serà la veu valenciana el parlament europeu, la veu clara que defensarà els nostres interessos, aquells que no defensen ni defensaran els diputats que tenen l'amo lluny d'aquesta terra, a Madrid. 

Cal que naixen flors a la nostra terra. Cal que la primavera explote amb tota la seua riquesa i cresca dins d’una nova Europa, la de les persones. Cal que “Primavera Europea” s’assega al parlament perquè des del País Valencià ha nascut amb el desig i la voluntat de sembrar, regar, podar i treballar perquè a la nostra terra nasquen noves flors. Avui  diumenge cal que brille la Primavera a Europa, avui diumenge tu pots fer possible que nasquen flors durant cinc anys!
-