L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 21 de maig del 2014

ARTICLE D'OPINIÓ: PREPARANT EL TERRENY



Comença a estendre's el pànic entre els dirigents del PP i del PSOE perquè el bipartidisme que ha regnat fins ara pot tocar fons. I res millor per a ells que començar a preparar el terreny amb vista a un més que possible pacte de govern entre tots dos partits, el que suposaria, entre moltes altres coses, que el sistema organitzat entre tots dos quedaria al descobert.
En els últims anys el PP i el PSOE han perdut uns 11 milions de vots i, la veritat siga dita, amb les seues polítiques de retallades i estafes, s'ho han guanyat a pols. Açò sí, la banca i els de l'IBEX 35 poden estar més que satisfets.

Malgrat tot, o per açò mateix, volen posar-se d'acord. Les declaracions de Felipe González són clares. A València, les de Rita Barberá són encara més descarades. En resum, a nivell valencià, es tracta de fer tot el possible perquè Compromís no governe. Ella sabrà què vol evitar. No serà el desordre i la crema de convents, crec, sinó el fet que, finalment, algú podria obrir, després de tants anys de govern absolut, els arcans ocults del seu pas per l'Ajuntament de València.

En el mateix marc s'entenen les declaracions de Rajoy demanant que no es vote als xicotets. Segons ell, millor votar al PP o al PSOE. Al meu parer, açò els permetria seguir fent les seues poítiques prepotents.
En les pròximes eleccions europees ja es podrà veure una tendència del que pot passar en les eleccions municipals i autonòmiques de 2015. I aquestes seran un referent per a les generals, que vindran a continuació.

Encara hi ha molta gent que no n'ha tingut prou de bipartidisme, encara que els arguments en contra del sistema muntat durant la Transició siguen incontestables. Gràcies a aquesta ceguesa de molts ciutadans, ben alimentada per nombrosos mitjans de comunicació, ara es tracta de cercar excuses que justifiquen novament, per uns anyets més, aquell acord "històric". Una d'elles és el procés sobiranista de Catalunya i, com a contrapartida, les crides en favor de la unitat d'Espanya. Una altra, la possibilitat d'unes Corts Generals on les minories siguen més fortes i, per tant, tinguen més veu i més capacitat per a demanar responsabilitats.

Seria un acord amb grans benediccions i elogis tant del món econòmic com del mediàtic. Hi haurà un exèrcit de tertulians palmeros, molts d'ells venals, que explicaran les bondats de tal pacte. I molts militants del PP i del PSOE, més o menys obligats per la necessitat de mantenir els seus pesebres, que ho acceptaran i ho explicaran als seus votants.

Per açò s'expliquen tant nerviosisme i tanta por davant la possibilitat que en les urnes s'acabe amb aquest mecanisme tan gratificant. Nerviosisme i por, que, com comprendran vostès, em donen molt que pensar.
 Pere Mayor.
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco 
-