L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 25 d’abril del 2014

Tavernes disposarà de menys meses de votació en les eleccions europees.



Tavernes disposarà de menys meses electorals a partir del pròxim 25 de maig, cita per a les eleccions al Parlament Europeu, decisió que no ha prés el propi Ajuntament sinó l’Administració de Justícia tal com es va informar en el passat plenari. 

L’alcalde Jordi Joan va assenyalar en la sessió ordinària d'abril que la disminució de meses electorals implica canvis en els col·legis electorals que fins ara hi havia a Tavernes i també va indicar que això anava a suposar més complexitat a l’hora del recompte i fins i tot tardança en conéixer els resultats, sobre tot en eleccions municipals, perquè hi havia meses que anaven gairebé a duplicar el nombre de votants. 

Segons l'explicació que va donar en el plenari, s’han produït alguns canvis en la ubicació dels col·legis electorals, cas de l’Oficina Agrària Local, de la Plaça Major i del Col·legi Divina Aurora, que passaran a votar al Braç Treballador, que es constitueix com a nova ubicació electoral.

Altres canvis va indicar es donen en les meses electorals. Així explicava que:
- El col·legi Sant Miquel i Patronat  passen de tindre dues meses a només una.
- S’unifiquen en una les dues taules (A i B) del centre social Dolores Rojas (antic Hospital)
- El Mercat Municipal també en veu reduïda la presència i només hi haurà una mesa.
- El col·legi Alfàndec presenta més complexitat en haver tres punts de votació i els electors hauran d’estar més pendents: per un costat hi ha una unificació de les meses A i B en el primer, i queden suprimides les meses C en les entrades dels carrers Mestre Sansaloni i Metge Paco Valiente.
- El  col·legi Magraner se suprimeix la mesa C
 
D'acord amb la informació que va donar Jordi Joan al plenari, Tavernes passa a tindre 19 meses electorals quan n’eren 28, cosa que implica una reducció de les urnes. I com és lògic, també hi haurà una reducció del nombre de personal que estava atenent les votacions, cas de funcionaris municipals, o presidents, vocals i suplents de les meses. 

El pròxim dia 28, a les 7 de la vesprada hi ha convocada una sessió extraordinària del plenari municipal amb un sol punt de l’ordre del dia: sortejar la composició de les meses de les eleccions europees.
-