L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 9 d’abril del 2014

PLENARI D'ABRIL: El plenari aprova el document tècnic del modificat numero 1 del projecte bàsic de la piscina coberta



El plenari per unanimitat va aprovar el modificat numero 1 de l’obra de la piscina coberta. Dit de manera clara i senzilla: aprovar que les obres complementàries  executades tinguen la consideració d’obres del projecte bàsic. I si l’empresa abandona la concessió i s’ha d’efectuar la liquidació de l’obra feta, no es valoraren a banda i afegides al preu del projecte bàsic. 

Això suposarà un estalvi a l'Ajuntament, és a dir als veïns de Tavernes que som al cap i la fi qui pagarem la liquidació amb els nostres impostos, cosa explicada per l’alcalde Jordi Joan en l’assemblea informativa de la Casa de la Cultura.


La regidora Llum Sansaloni, de Compromís-Bloc, responsable de contractació va recordar que la piscina es va adjudicar el 7 d’abril del 2008 a l’empresa Metroval Aqua SL, i va ser en juliol quan es va formalitzar el contracte, en octubre el projecte tècnic i en novembre, tot d'aquell 2008, el replanteig i inici de les obres, per un import de 2’6 milions d’euros.



La regidora explicava com l’empresa va presentar en novembre del 2011 el modificat d’obra en CD-Rom, però sense firma. Després de diversos requeriment de la regidora a l’empresa sol·licitant la firma del projecte, finalment la van presentar el passat mes de febrer. Els modificats d’obra incrementa el valor de la inversió dels 2’6 milions d’adjudicació als 4’8.


La regidora del PP, Raquel Escrivà, va indicar en pla irònic que, després de 2 anys, eixe modificat d’obra ja era adult i demanava el màxim interès perquè hi havia ciutadans que volien banyar-se en la piscina al temps que sol·licitava una previsió d’obertura. 


L’alcalde li va respondre que no és l’Ajuntament qui havia de presentar els documents del modificat sinó l’empresa i que l’Ajuntament posa el màxim interés perquè l’obra avance. Jordi Joan va dir que, en opinió personal, les coses “no pinten massa bé” perquè l’empresa ha de començar a pagar d’ací uns mesos i no hi ha cap constància de que s’haja pogut recapitalitzar per fer front als deutes i creditors, entre els quals està el propi Ajuntament. 

Per recordar,  ací hi ha la informació sobre la piscina dita a la Casa de la Cultura


I algunes consideracions nostres


Del que va dir l'alcalde podem deduir que la recapitalització de l'empresa no es donarà i segurament després de l’estiu entrarem en el procés de renuncia de l’empresa i la liquidació de l’obra, que haurà d’assumir l’Ajuntament, o siga amb els diners de tots.


I nosaltres li volem dir a la regidora Raquel Escrivá i al PP: si haguéreu fet bé les coses el 2008 i s'haguera adjudicat la piscina a una empresa solvent i no a la que va traure un 0 (zero) en valoració econòmica, potser ja faria alguns anys que la piscina estaria oberta i estarien banyant-se en ella els ciutadans vallers. Però menuda "empastrà" que fereu! Pitjor encara que la de l'aparcament del Passeig!  

I per tant, tal com estan les coses i amb un govern de la nació del PP, que cada dia imposa més sacrificis i més retalls a l'Ajuntament, ja farà prou el govern de Jordi Joan si continua com ha fet fins ara: arreglant els desgavells derivats de la gestió del PP (el deute, els impagats a proveïdors, arreglant l’economia de Tavernes, i... damunt rebaixa l'IBI i dóna serveis!. 

Perquè a ningú se li escapa que, ara mateix , tal com està el procés de la piscina i gràcies a la vostra gestió, senyora Escrivà, porta camí de convertir-se en un altre cas com el de l’aparcament del Passeig on com es sabut la liquidació li ha costat a Tavernes, o siga a tots els veïns,  1’7 milions d'euros i hem hagut de renunciar a ampliar el cementeri, a executar la fase de l'EPA en el nou centre escolar o a la compra de les Indàlecies.
-