L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 23 d’abril del 2014

L'incendi que va cremar ahir arrasa 320 hectàries i obliga desallotjar vora 2.900 persones. Compromís denuncia la tardança en l'arribada de mitjans aeris.´si


 
L'incendi forestal originat ahir dimarts a Torrent, prop de Calicanto, va obligar a desallotjar moltes persones i a evacuar un total de set residències, segons la informació del conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano. D'aquestes set residències, quatre estan a Torrent i tres a Xiva. Els desallotjats es van repartir repartits entre el poliesportiu del Vedat de Torrent i en la seu de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe). 

El Centre Coordinació d’Emergències va rebre una trucada que alertava del foc entorn de les 12.06 hores i, segons ha dit, va mobilitzar dues brigades, dues autobombes, personal del Consorci Provincial de Bombers de València, tres mitjans aeris i la UME. Posteriorment, es van incorporar noves brigades i fins a vuit mitjans aeris, cinc helicòpters i tres 'air-tractor'. 


A hores d’ara l’incendi esta estabilitzat i sense flames. L’origen sembla ser un llamp latent i ha calcinat sobre les 320 hectàries. Les vora 2.900 persones que van ser desallotjades ja poden tornar a les seues cases en haver-se obert la carretera. 
 

Ponce (Compromís): “Els efectius aeris arribaren amb retard a l’incendi”. 

El diputat de Compromís Juan Ponce ha denunciat la tardança en l’arribada dels mitjans aeris a l’incendi que ha devastat la Serra Perenxisa en els termes de Torrent i Xiva. “Resulta incomprensible que els avions aplegaren amb 40 minuts de retard des del moment que es va donar l’avís, estant les bases a molts pocs minuts de vol del lloc de l’incendi” ha dit el diputat.
 
També els veïns han denunciat la descoordinació que es va produir i açò juntament amb la tardança ha suposat que es desallotjara a milers de persones. El diputat de Compromís recorda que ahir estàvem en alerta 3 per tant tots els mitjans havien d’estar preparats per actuar ràpidament. “Amb aquest incendi s’ha posat de manifest, una vegada més, que en els vint anys de gestió del govern del PP no s’ha fet res en l’anomenada interfície urbano-forestal, és a dir les zones de contacte entre el mont i les urbanitzacions, aquesta precisament molt propera a València i amb milers d’habitants”. 
 
Ponce ha dit que l’incendi posa de manifest que les retallades reiterades en extinció i en vigilància al final passen factura. “Els nostres monts estan desprotegits perquè en 2010 es va reduir dràsticament el nombre de brigades d’emergència per a l’estiu, però a més a més durant l’hivern no hi ha unitats de vigilància forestal, no hi ha vigilants que puguen avisar dels conats d’incendi, un autèntic despropòsit”

Enguany es dona la circumstància que no ha plogut a la tardor i l’hivern, els monts estan molt secs i obliga a extremar les precaucions i tindre la resposta més ràpida possibles per a intentar parar els focs però “res d’això es va fer en l’incendi d’ahir i veiem els resultats” ha conclòs el parlamentari de Compromís.
 
Fotografies: twitter
-