L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 29 d’abril del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Tres de cada quatre emissores són il·legals però el PP només tanca emissores en la nostra llengua

Tres de quatre emissores valencianes són il·legals, però ací només s’ha tancat TV3, Catalunya Ràdio i que, sapiguem, la ràdio local vallera.

Des de fa anys, i amb aquest govern del PP, els pirates han abordat les ones del País Valencià. Més de 400 emissores sense llicència emeten en l'autonomia amb total impunitat de manera que es calcula que tres de cada quatre estacions són il·legals.

Alacant és el paradís de les ones clandestines i concentra més de la meitat de les emissions: Només 56 de les 220 cadenes de la província tenen concessió de la Generalitat. El Consell només ha imposat una dotzena de sancions en La Marina Alta encara que desconeix si han culminat amb la desconnexió dels equips.

I la pregunta és: ¿Per què la Generalitat no persegueix als intrusos? “És un procés complex. Tenim els mitjans que tenim. No és fàcil saber qui està darrere d'aquestes societats i, a més, els seus titulars canvien. És difícil enxampar-los”, expliquen des del Consell a "El País" . 

I una vegada dit açò El País pregunta a l'interlocutor del Consell: ¿I per què sí van tallar el senyal dels repetidors de TV3, propietat de Acció Cultural?. I la resposta donada és que  “aqueix era un cas diferent. Ells portaven dues dècades” donen per tot argument. 

Vosaltres s'ho cregueu? Nosaltres tampoc. I com preguntar no és ofendre, nosaltres preguntem encara que ja sabem que no ens van a respondre: ¿No serà més aviat perquè, en el cas de la TV3 i Catalunya Radia, eren emissores que no controlaven? No serà més aviat perquè emetian en una llengua que ells prefereixen primer no escoltar i després si poden anihilar? 

La ràdio és un mitjà de creació d'opinió i hi ha qui fins i tot creu que la tolerància del Consell amb tots aquests mitjans es deu a una estratègia per a afavorir a mitjans afins al PP. “La tendència política no és una justificació perquè es complisca la llei. Si han comès alguna irregularitat, l'Administració hauria d'intervenir aquestes empreses al marge del seu color polític”, opina Alfonso Ortega, professor de Dret Internacional Privat de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Però la llei està ací i una altra cosa és que es complisca o es tinga interès a complir. I aqueixes més de 400 emissores il·legals a el País Valencià junta al tancament de TV3 i Catalunya Radio són la prova, “parlen” per si soles de quin és el veritable interés dels populars.

(Basat en una informació d' "El País")
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

La veritat es que 3CREUS o RADIO VALLDIGNA han estat els dinamitzadors de moltes vesprades i matins no sols de comerços sino de la gent gran, i de la població vallera en general. Estaria be que des de l'ajuntament es prengueren les mesures oportunes que facilitaren poder a tornar a emetre a les ones.