L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 17 d’abril del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Quina transparència del Govern valencià del PP? Paga el poble, es beneficia el PP.


Ens hem assabentat de les preocupacions dels espanyols en el mes de març (primer l'atur, segon la corrupció), a més d’altres temes. gràcies al treball del Centro de Investigacions Sociológicas (CIS), òrgan que depèn del Ministeri de Presidència però que es regeix per una estricta transparència i per la difusió dels seus resultats, consultats en el seu web.

La Generalitat valenciana realitza sondejos similars, però no s'assemblen gens als del CIS ni tampoc al Centre d'Estudis d'Opinió de Catalunya, la IESA andalús o el Euskobarómetro. Una cosa està clara: els valencians paguem el cost de les enquestes, però els resultats només els coneix, en exclusiva, el PP o, si es vol, el Consell d'Alberto Fabra.

Solament el president i el seu equip, del PP, poden accedir als resultats dels sondejos trimestrals que va iniciar Francisco Camps al poc de ser elegit president, i amb els quals portem gastats - pagats amb els diners dels valencians- prop d'1.100.000 euros. Alberto Fabra, va prometre transparència, però ha afegit altres 250.000 i continua sense fer públiques les dades. 
 
Els resultats són secrets, només els coneix el PP, però els paguem tots. Presumptament el PP usa les enquestes com a mitjà per a exercir accions amb les quals continuar en el poder.

Més de tres milions d'euros
El govern valencià del PP sembla no voler rectificar aquestes pràctiques i, per tant, tot apunta a que el pròxim 6 de maig es prorrogarà automàticament l'últim contracte per a realitzar sondejos. Els valencians abonarem 119.000 euros més perquè el Consell i els líders del PP valencià disposen d'informació privilegiada per a les eleccions autonòmiques de 2015.

La renovació suposa que el cost de les enquestes trimestrals arribarà al milió i mitjà d'euros. Però no és tot: el DOCV confirma que entre novembre del 1997 i febrer de 2010, la Generalitat va realitzar un mínim de 14 contractacions per un valor de milió i mitjà d'euros. Estudis i enquestes que els seus resultats tampoc van ser revelats mai a la ciutadania.
 
O siga entre unes coses i altres, més de 3 milions d'euros. ¿Quants barracons es poden eliminar amb 3 milions d'euros? per exemple.

A la cua en transparència
L'oposició reclama i reclama els estudis i el PP inflexible i opac es limita a dir que són instruments per a l'elaboració d'informes interns de l'administració.

L'oposició qualifica aquesta pràctica com d'apropiació dels recursos públics per a un ús partidista i només els queda com a recurs acudir a la via judicial per a accedir a una informació que en altres administracions és pública. Compromís ha aconseguit set sentències favorables enfront d'actuacions del PP mancades de transparència i té pendents algunes més; IU té set recursos presentats pel seu partit davant el TSJ valencià per vulneració de drets fonamentals presumptament comesa pel govern d'Alberto Fabra.

I no oblidem que l'últim informe de Transparència Internacional afirma que el Parlament valencià, amb majoria absoluta del PP, està entre els cinc menys transparents d'Espanya.