L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 10 d’abril del 2014

El PP en contra de la sanitat pública i a favor de la sanitat privada en Les Corts Valencianes



Les Corts Valencianes amb el vot majoritari del PP han rebutjat la proposició de llei de per Compromís que demanava la reforma de la norma d’ordenació sanitària al País Valencià per tal de realitzar la transició dels centres de gestió privada cap a la gestió directa i substituir els concerts sanitaris amb entitats privades per autoconcerts públics. 

Compromís ha defensat aquesta "transició amable" de la gestió sanitària recolzada pels altres grups de l’oposició “com aposta de futur i per tancar una etapa de governs foscos, episodis foscos i persones fosques". Entre les propostes de Compromís destaca la creació d’una comissió d’estudi que elabore un informe amb terminis i condicions per a aquesta transició constituïda per personal sanitari amb experiència, així com per representants dels treballadors.

També estableix la prohibició de "blindar" les pròrrogues abans dels tres mesos de la seua finalització i que "no es podran signar pròrrogues dels contractes de concessió vigents més enllà de les quals se signen pel temps estrictament necessari per a recuperar la gestió directa".

Compromís ha insistit que l'actual model sanitari pel qual aposta el Consell del PP "ni és bo per a la salut ni per a les arques dels valencians" al mateix temps que ha advertit que el Govern valencià, en la seua "fugida" està intentat "blindar els contractes" de les concessions.
-