L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 7 d’abril del 2014

El Pla d’Ocupació Conjunta promogut des de la Generalitat acaba amb la contractació de 12 desocupats a Tavernes. El pla ha estat un fracàs a nivell general per les exigències imposades des de la mateixa Generalitat i que no han afavorit gens la contractació


Els esforços del regidor de Foment han xocat amb els requisits de la Generalitat
El Pla d’Ocupació Conjunta de les Administracions Públiques (Generalitat Valenciana i Diputació de València) al qual es va adherir i finançar l’Ajuntament de Tavernes ha conclós amb la contractació de 12 treballadors desocupats. 

El Pla d’Ocupació Conjunta promogut des de la Generalitat preveia subvencions a les empreses locals per a la contractació de persones desocupades del nostre municipi per un import màxim de 90.000 euros (30.000 euros a aportar per cada entitat Generalitat, Diputació i Ajuntament).

En conjunt a nivell de País Valencià ha estat un gran fracàs i en això entenem que, a banda de la política desastrosa que du a cap la Generalitat com a entitat competent i responsable en matèria d’ocupació, ha influït molt negativament les exigències que ha imposat, entre elles el requisit que els treballadors estigueren inscrits al SERVEF abans de l’1 de març del 2013, i això ha impedit a moltes empreses adherir-se al pla. 

Tavernes ha estat unes de les localitats on més contractacions s’han fet i això ha estat possible per les visites que personalment ha fet el regidor de Foment, Josep Llácer, a moltes empreses locals per tal d’explicar-los i implicar-los en el pla, sobre tot a les del sector agrari. 

Així i tot, no són números per a sentir-se satisfets: la concessió d’ajudes a 5 empreses adjudicatàries ha estat en total de 13.500 euros i s’han contractat a 12 veïns de la localitat (per un període mínim de 3 mesos i màxim de 25 hores setmanals) que reunien les condicions d’estar inscrits com a demandants d’ocupació abans del mes de març de 2013. Cal també indicar que dues empreses i una associació no han aconseguit la subvenció per no complir els requisits exigits en la convocatòria. 

Tavernes disposava, com hem dit, d’una subvenció total de 90.000 euros, repartit a parts iguals entre la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament. Per tant, dels 1.125 euros subvencionats de cada treballador, cada una de les entitats participants aporta 375 euros. 

En aquestes circumstàncies, i com que l’import previst a aportar per l'Ajuntament era 30.000 euros, s’han deixat sense adjudicar  25.500 euros, que tal com va aprovar el plenari a proposta del grup municipal de Compromís-Bloc es destinaran a fer un “pla de contractació” amb contractacions fetes directament per l’Ajuntament per a fer obres i serveis. 

La liquidació de les subvencions a les empreses adjudicatàries de les ajudes s’efectuarà una vegada justifiquen que s’han complit els termes de la convocatòria, especialment el manteniment dels contractes i la seguretat social, abans del pròxim dia16 d’abril. 
-

1 comentari:

Empresari local ha dit...

Per que els 25.000€ sobrats no es destinen a nous contractes d'empreses i autònoms locals amb condicions menys restrictives (temps i antiguitat de l'aturat) i mes laxes (subvenció proporcional al temps de contracte). Crec que la necessitat de l'aturat s'ha de solapar amb la necessitat de les empreses i no forçar la situació com ha fet la Generalitat.
Respecte de l'ús de la subvenció millor en mans de les xicotetes empreses locals que de l'administració.