L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 19 d’abril del 2014

Compromís denuncia “interés d’usura” en els préstecs a estudiants avalats per la Generalitat.



Compromís ha criticat que el Consell Valencià del PP haja anunciat el cobrament del 6% d'interès per als estudiants que s'acullen als préstecs per poder acudir a la Universitat.

Com alternativa, Compromís insta al govern valencià del PP a replantejar aquests préstecs bancaris per a estudis universitaris i oferir una fórmula avantatjosa per als ciutadans. Compromís proposa "la creació d'una entitat pública compartida per la Generalitat i les universitats que concedisca als estudiants finançament sense interessos".

Compromís considera que " no és correcte que en el nostre sistema educatiu públic qualsevol persona haja d'arribar a endeutar-se per poder estudiar. I, a més, a qui no pot pagar els seus estudis se li cobra un 6% d'interès, un preu d'usura, per acollir-se a préstecs avalats per la Generalitat. És un insult".

Els crèdits que el govern del PP tracta de publicitar com a positius queden en evidència si es comparen amb els sistemes similars que ja existeixen en altres països de la Unió Europea, on no tenen forma de crèdits bancaris sinó de línies de finançament per les quals no es cobren interessos, ha recordat Compromís. 
Els sistemes de finançament d'estudis que predominen a nivell europeu, l’estudiant té tota la vida per retornar els fons rebuts i només es retornen si es treballa i cotitza. Així, si als 5 anys no s’ha pogut tornar, s'amortitza una part; si als deu tampoc, s'amortitza altra part, i si als 20 no s'ha pogut tornar s'amortitza tot.
-