L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 24 d’abril del 2014

Andreu Pelegrí, de l’IES Jaume II el Just, classificat per a la fase provincial de l’Olimpíada Matemàtica



Un alumne de 2n d’ESO de l’IES Jaume II el Just, Andreu Pelegrí Garcia, s’ha classificat per a passar a la fase provincial de l’Olimpíada Matemàtica. El passat dia 12, un grup de set jóvens del Primer Cicle d’ESO d’aquest institut es presentaren a la fase comarcal celebrada a Sueca.

Prèviament i des de feia mesos, es va constituir un grup de preparació d’alumnes que gaudien amb les matemàtiques i, voluntàriament, els dimecres i dijous a l’hora del pati, van estar entrenant-se amb l’ajut dels professors Marian Martí i Vicent Fluixà. Però les activitats que se’ls proposaven, com les que ixen a les Olimpíades Matemàtiques, no consisteixen només a resoldre problemes, sinó que cal també comptar amb un bon nivell de comprensió lectora, de cultura general i de maduresa personal per tal d’interpretar bé el contingut de les qüestions plantejades i així poder resoldre-les amb intel·ligència. La preparació, doncs, ha estat una tasca de tota la comunitat educativa perquè inclou de manera integrada totes les branques del saber.

Andreu Pelegrí haurà de participar en la fase provincial, que també serà a Sueca, el pròxim dia 10 de maig. Aquesta fase constarà de dues parts: al matí es realitzaran dues proves de resolució de problemes: una primera individual i una segona per grups, les dues molt exigents; a la vesprada es farà una prova de camp que consistirà en una ruta matemàtica en grups de 4 jóvens.

Donem l’enhorabona a tots els que han participat i desitgem molta sort a Andreu Pelegrí en els futurs reptes de la prova provincial. Els seus professors afirmen que ha estat tot un plaer treballar amb ells i els encoratgen perquè continuen gaudint cada dia més amb les matemàtiques. 
-