L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 17 de febrer del 2014

L’últim estudi de la Generalitat reafirma el primer i situa Tavernes i la platja com a zones de risc d’inundació màxima i mitjana.


El territori situat als costats del riu Vaca es mantindrà classificat com a “risc màxim d’inundació” en base al mapa del Pla d’Acció Territorial del Risc d’Inundació (PATRICOVA) que està en fase d’estudi i anàlisi.  Tal com ací vam dir temps arrere, la Generalitat està revisant de fa uns mesos tot el pla després d'haver passat una dècada de la seua posada en marxa i on, siga dit, la Generalitat no ha executat pràcticament res del que preveia inicialment el pla per a combatre eixos riscos.

Els mapes sobre riscos d’inundacions marcaven i marquen de color roig una bona part del casc urbà de Tavernes, essent Tavernes i la platja de Xeraco, també afectada pel riu les úniques zones “roges” de tota la comarca Safor-Valldigna, tal com informava fa uns dies el diari Levante-EMV dins d’un informe on analitzava els riscos d’inundació de la comarca.

I la culpa que el mapa continue marcant-nos en roig i patim risc màxim d’inundació la té el govern del PP de Mariano Rajoy, que va paralitzar el projecte de millora del Vaca quan es trobava en la seua fase final, la d’adjudicació, després de passar pels tràmits de redacció, aprovació i ja s’estudiaven les ofertes per adjudicar l’execució final.

El projecte de millora i canalització del riu Vaca estava quantificat sobre els 34 milions d’euros en el 2011 i no hi hagut manera que el govern del PP l’inclogués en els pressupostos estatals. Al respecte cal recordar les esmenes del diputat de Compromís als pressupostos del 2012, 2013 i 2014 per tal d’incloure el projecte, unes esmenes rebutjades pel vot en contra pel PP del Congrés, parlamentaris valencians inclosos, a pesar de la necessitat del projecte.
 

 
Cal també indicar que el mapa original del PATRICOVA de riscos marca zones costaneres de Tavernes, on s’inclou el casc urbà de la platja, ja ho marcava com a zona de riscos que oscil·len entre “alt” i “mitjà, en aquest cas derivat de que la zona costanera es troba dins de la zona afectada pels possibles desbordaments del Xúquer.

El tema més urgent seria el riu Vaca, perquè no hem d'oblidar que si no hi ha projecte del Vaca no hi ha legalització definitiva de Vergeret, ni terreny per a la ronda de circumval·lació, perquè la solució de consens a la que ha arribat el govern de Jordi Joan amb la Confederació del Xúquer – construcció d’un mur entre l’assut i el pont de Gandia - és provisional, a l’espera de executar el projecte definitiu.

Tot seguit podeu vore un vídeo que ja es història sobre les inundacions de l’11 de setembre del 1996, en plenes Festes Majors. És el resum d’un vídeo de 1’30 hores que es va elaborar aquell any a partir de les imatges gravades per afeccionats vallers. Eixe vídeo complet, per tal de mentalitzar als dirigents del PP sobre la necessitat de l’obra del Vaca i com argument irrefutable, va ser lliurat per l’alcalde Jordi Joan als responsables de la Confederació del Xúquer. Però per al PP de Madrid.... ni por esas!!





-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

VORO RIU, NO FASES NIU.

Anònim ha dit...

A vora riu, no faces el niu

Anònim ha dit...

El primer estudi també.

La Cotorra de la Vall ha dit...

T'agraïm la matisació.
Pensàvem que això quedava clar després de les vegades que hem parlat del tema.
Ho hem tornat a remarcar, que ja fa més de 10 anys que el PATRICOVA havia d'haver donat solucions.

Anònim ha dit...

Com es diu a l'articile el Patricova ja marcava aquesta zona com a inundable, i es per això que els tècnics i polítics no hagueren tingut que legalitzar l'urbanització que ara es ilegal.... O alegal.... En definitiva un desficaci.... I en van no se quants? Responsabilitats polítiques i tècniques ja!