L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 17 de febrer del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Tranquil que ja cobraràs la dependència quan hages mort.



El TSJ valencià acaba de reconèixer als familiars d'una dona morta el dret a cobrar. La dona va sol·licitar les ajudes però, va morir tres anys més tard, als 89, sense cap resolució de la Generalitat. La sentència farà que els seus quatre fills percebran el que la Conselleria no va abonar: 12.000 euros més interessos.

La cosa podria quedar en una anècdota però a se’ns posen els pèls de punta quan ens assabentem que l'advocada de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència afirma que hi ha 36.000 casos valencians. 

36.000 valencians que poden estar tranquils perquè cobraran sembla ser que si, atés la sentencia, però potser quan hagen mort. I tot perquè la Generalitat del PP retarda el dret a rebre les ajudes fins a l'extenuació. 

Una cosa tenim tots clara: la Generalitat pagarà amb retard, però obligarà a assumir el “copago” i potser arribe, com el cas de la sentència, a l'extrem que siguen els hereus qui reben les ajudes, perquè un dependent pot morir sense veure reconegut el dret a una prestació que està reconeguda per la llei. Aqueixa és la tètrica realitat que viu la dependència en les terres valencianes amb el govern del PP. 

La Generalitat la que pitjor tracta els seus dependents en tota Espanya 

L'estudi anual de l'Associació Estatal de Directores i Gerents en Serveis Socials suspèn de manera clamorosa a la Generalitat valenciana en l'apartat d'ajuda a la dependència: obté 0,8 punts sobre 10 possibles, molt lluny de la mitjana estatal, de 4,7. 

L'administració valenciana és la que pitjor cuida als seus dependents en tot l'Estat, però la Generalitat ha trobat una solució davant aquesta denúncia: no reconeix la validesa de l'estudi, malgrat ser un de les pocs independents que es realitzen sobre el sistema. 

I no pot argumentar la calamitosa situació econòmica per fer aquest tracte als nostres paisans dependents. Primer, perquè eixa situació és fruit de la pròpia mala gestió del PP, i damunt perquè hi ha altres comunitats amb semblants problemes financers, cas de Múrcia i Balears – mira per on les ploraneres junt a Fabra - que obtenen 5 i 2,9 punts respectivament. 

Deutes i més deutes
I mentrestant, segons denuncia la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, la Conselleria de Benestar Social no pagat des de novembre per falta de liquiditat. I açò suposa una gran falta d'ajuda als dependents, unes persones que per malaltia o discapacitat la necessiten en la seua vida quotidiana. I a tot això, no oblidem que 18.000 valencians tenen reconegut el dret a la prestació i encara no la perceben.

Segons el Ministeri de Sanitat – repetim, ho diu el ministeri i no la Cotorra- anem els líders en aquest apartat tan negatiu: som el 10% de la població però tenim el 30% de casos de falta d’ajuda d’Espanya.

-