L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 20 de febrer del 2014

L’ajuntament de Tavernes ha celebrat aquesta vesprada la xerrada informativa “Per una seguretat viària accessible” dirigida a tots els veïns




La xerrada ha comptat amb la presència com a ponents de l’alcalde, Jordi Joan, el cap d'Activitats Tècniques de l'Ajuntament, Juan Tormo; el cap de la Policia Local i l’inspector encarregat d’assumptes viaris.

L’alcalde Jordi Joan ha presentat la ponència general parlant sobre el model de ciutat “per a tots” a la que aspira l’Ajuntament i indicant les activitats dutes a cap des de l’Ajuntament per aconseguir una ciutat habitable, moderna i on el civisme i la preocupació pel mateix espai urbà siga una constant en els ciutadans.

Jordi Joan ha explicat les campanyes de conscienciació ciutadana efectuades en aquests anys per a passar a dit la preocupació per aconseguir una ciutat accessible i que els espais urbans siguen de tots i per a tots, amb independència de situacions personals.

L’arquitecte municipal Joan Tormo ha incidit també en aquest aspecte de ciutat per als ciutadans i ha explicat l’evolució que ha tingut Tavernes al darrer segle, on l’aparició dels vehicles ha fet que el carrer i places, que eren lloc d’encontre i convivència dels veïns, hagen passat a ser simples vies amb unes voreres per on circulen els vianants. 
 

Tormo ha explicat que els projectes de l’Ajuntament intenten capgirar aquesta tendència i ha posat exemples mitjançant fotografies de llocs concrets de Tavernes que s’han recuperat i on abans hi havia aparcament de cotxes, cas p.e. de la Plaça de l’Església s’ha transformat amb places amb mobiliari per facilitar la convivència.

També ha fet una referència al Pla de Mobilitat indicant que serà quan estiga completament enllestit el marc referencial per a Tavernes.

Des de la Policia Local, els dos representants han explicat les campanyes formatives i d’educació vial que es realitzen amb l’objectiu que els joves vallers siguen primers bons vianants i després bons conductors, per a passar a exemples de bones pràctiques ciutadanes i altres no tan bones, com casos d’aparcament sobre voreres o ocupar passos de vianants.

Un dels apartats de la intervenció dels agents s’ha dedicat a la situació de l’accessibilitat, amb exemples de com s’han solucionat passos de vianants o accessos a edificis, i no defugint tampoc la projecció de casos que estan pendents de solució, i que per sort són cada dia menys. 
 

Un dels punts finals ha estat explicar als assistents que la policia local es un cos al servei dels ciutadans, que ha de fer complir normes i ordenances i que, de vegades, l’única manera de fer-es complir és la sanció segons marque la norma però han volgut deixat clar que “mai hi ha un aspecte merament recaptatori” recordant que sempre es fan primer companyes informatives, amb períodes que s’avisa al ciutadà i es procura sempre que la informació i la bona pràctica siga la norma a seguir pels veïns.

Com a cloenda s’ha projectat el vídeo que l’Ajuntament va presentar als “Premis Reina Sofia” i que era el complement de tot un dossier informatiu sobre les actuacions municipals en el camp de les discapacitats al llarg de les etapes de la vida.
-
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

S'ha trobat a faltar una vegada acabades les intervencions, obrir un torn de paraula als assistents, tal i com si que ocorregué a la xarrada organitzada dies abans al plenari de l'ajuntament, amb la participació de Don Hierro i la EPSG, i no es que s'anara ajustat de tempsja que a les 20:15 s'havia acabat