L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 20 de febrer del 2014

L'ajuntament celebra en la Casa de la Cultura a les 7 de la vesprada una xerrada dirigida als veïns i veïnes sobre seguretat viària accesible


Avui dijous 20 de febrer, a les 19 hores i en la Casa de la Cultura de Tavernes, tindrà lloc la xarrada “Per una seguretat viària accessible” dirigida a tots els veïns. L'Ajuntament busca conscienciar els veïns en la conducta viària adequada que no pose en perill la seguretat de persones amb mobilitat reduïda i de persones amb carros de xiquets, així com de persones majors que utilitzen suports per a desplaçar-se.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha manifestat “l'interés de l'Ajuntament per informar i conscienciar els veïns de manera que es puguen modificar determinades conductes viàries per a tindre una ciutat més segura". També ha indicat que la iniciativa "naix del suggeriment d'un veí de Tavernes amb mobilitat reduïda, que ens va demanar conscienciejar els nostres ciutadans per a tindre una ciutat més segura i accessible". 

L'alcalde ha confirmat que en el pressupost que es prepara per al 2014 "es dotarà una partida de més de 200.000 euros per a adequar les marques viàries i passos de vianants dels carrers de Tavernes i de la platja”. 

La xarrada  serà introduïda per l'alcalde, Jordi Joan. Tot seguit, el cap d'Activitats Tècniques de l'Ajuntament, Juan Tormo, centrarà la xarrada en l'espai públic, què és l'espai de tots els veïns, amb la definició del concepte d'accessibilitat dins de l'espai públic de la ciutat.


Les xerrades “Per una seguretat viària accessible” van començar ahir dimecres dirigides als més jóvens. Els estudiants de Tavernes, primer a l'IES Jaume II el Just i després a la Casa de la Cultura, i dirigida als alumnes de l'IES La Valldigna, de l’ESO del Patronat i del HHDC van tindre ocasió des d'un punt de vista pràctic i amb exemples reals, de saber quina és la problemàtica a la qual diàriament s'enfronten els col·lectius amb més dificultat per a utilitzar l’espai públic, i com determinades actituds de conductors de vehicles posen en perill la integritat i la qualitat d'ús de l'espai urbà d'estes persones.  Les fotografies corresponen a l'acte per a estudiants en la Casa de la Cultura.
-