L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 4 de febrer del 2014

La Conselleria pot suprimir una unitat d'infantil del CEIP Alfàndec



La Conselleria ha avançat que, donada la baixada de natalitat a Tavernes i no arribar a la ratio,  per al curs 2014-2015 podria suprimir una de les tres línies que té el CEIP Alfàndec i quedar-se només en dos. 

Això confirmaria les impressions que ací en La Cotorra vam avançar temps arrere quan indicàvem que això podia passar dins les mesures que la Conselleria prendria a l’arranjament general escolar del pròxim curs. Una possibilitat que avui publica Las Provincias i que recorda ja va estar indicada temps arrere, en concret quan es va comprovar el passat juliol que la matriculació global de la ciutat era de 160 xiquets i xiquetes.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va estar fa dues setmanes en la conselleria per entrevistar-se amb el director general d’educació, i fer-li conéxier l’oposició de l’Ajuntament a que se suprimira qualsevol unitat.

La reunió va ser molt cordial però la Conselleria li va fer saber al nostre alcalde que els números són els números i que a Tavernes la matriculació no arriba per a mantindre l’estat actual: tenim cinc escoles (tres públiques i  dos privades concertades) amb una línia mentre l’Alfàndec  té tres línies i és ací on es podria produir la retallada d’una unitat. Cal saber que en infantil hi ha 71 alumnes a l’Alfàndec, 23 en el Magraner, 13 en el Divina Aurora,  6 en el Sant Miquel, 23 en San José HHDC i 25 en Sant Josep-Patronat.  Cal saber també que el Sant Miquel està catalogat com a CAES i per tant no pot patir la supressió.

Fent ací un incís, nosaltres opinem que a pagar-la com sempre “poca ropa” i en aquest cas seria l’escola pública i en línia en valencià qui patiria la supressió, una actuació molt en la línia del PP de retalls a l’ensenyament públic i en valencià. 

No hi ha res decidit i l’anunci de Conselleria seria per ara una proposta, però la baixada de la natalitat fa que no s’arribe a la ratio en infantil de 25 alumnes per aula en cap dels centres escolars.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues està claríssim, dels que sobren de les 2 unitats en Alfandec van a omplir el Sant Miquel i Divina Aurora que estan buits. Hi han casos de veins dels barris "alts" que porten els fills a l'Alfandec. Lo fort és que açò, amb la connivència de l'Ajuntament s'haja permés.
Ara en malacostumar-los, es queixaran aquells que duien al fill al Col·legi que volia, encara que estiguera sobresaturat i fora de zona.
No sé on vegeu la polèmica.
El que hi ha que lluitar és perque baixen les ràtios i no sols patir pels mestres "amics".

Anònim ha dit...

Primer això que dius de la connivència de l'Ajuntament és una trola com la catedral de Valencia i demostra a més que comentes per comentar sense saber la normativa.

Hi ha una cosa que es diu districte únic per la qual qualsevol xiquet pot anar a qualsevol col·legi. Això es una norma de la Generalitat i aci l'Ajuntament ni pinxa ni corta.

Però damunt hi ha hagut una cosa tota la vida que es diu baremació i si per qualsevol circumstància un xiquet de "dalt" que dius tu demana anar a un col·legi de "baix" i té mes puntuació, se'n va al col·legi de baix. O al col·legi de les monges o del patronat.

I pot ser que tinga més puntuació simplement per ser de renda mes baixa, per familia nombrosa o monoparental, o altres circumstancies. I l'Ajuntament no pot fer res ni pot dir res.
Es la norma de la Generalitat que es competent i no l'Ajuntament.

Lamentable que gent que desconeix el procediment es dedique a opinar i dir la seua, com l'animalada de l'ultima frase: patir pels mestres amics.

Qui patix, no ho fa pels mestres amics, sino per la qualitat de l'ensenyament, per mes mestres en l'escola, per mes mestres per dedicar a les atencions especials.

Parles parles i no sap ni el parles.

I vaig a dir-t'ho clar: s'ha de lluitar perquè les privades no tinguen el concert. Per la supressió dels concert i per dignificar la publica. Qui vulga privada que se la pague.
I voras com no supremixen cap publica.

Anònim ha dit...

A anònim de les 15.50... la teua política es "ojo por ojo diente por diente".
Quina sanitat tenen els funcionaris públics?.
Qui la vulga privada que se la pague... paraules teues...

Anònim ha dit...

Que tu qui creus qui la paga? O es que el descompte de tots els mesos en la nòmina per a Muface el pagues tu?

Continues sense enterar-te de la película.