L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 14 de febrer del 2014

El diputat de Compromís, Joan Baldoví denuncia a Madrid la marginació en el repartiment de les ajudes a l’agricultura valenciana


Baldoví i el ministre Cañete en la comissió
El diputat de Compromís al Congrés de Diputats, Joan Baldoví, va denunciar ahir a la comissió d’agricultura la marginació que patirà el camp valencià amb el repartiment de les ajudes europees que ha fet el ministeri. 

Baldoví li va retraure al ministre Arias Cañete que els agricultors valencians, malgrat representar el 10% de la renda total agrària de l’estat, perdran vora 10 milions d’euros a l’any d’ajudes.

El diputat de Compromís va denunciar que el 40% de les fruites i verdures de l’agricultura mediterrània continuaran sense ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC), “una marginació que ve des de fa molts anys, perquè l’estat ha primat i ajudat a l’agricultura continental, als grans latifundis, mentre s’ha castiga la forma de fer i de produir al País Valencià i a la resta de territoris d’agricultura mediterrània”.

Baldoví va remarcar que “les ajudes a l’agricultura valenciana són mínimes i per a mantenir, com a mínim el que existeix ara, i vistes les retallades que imposa el govern de Rajoy, el govern de Fabra hauria de duplicar les ajudes, cosa que és tècnicament impossible vista la salut econòmica de la Generalitat Valenciana i vist el més que inexistent finançament, per la qual cosa, ja advertim als agricultors valencians que, per culpa del PP, el panorama el tenen molt negre”.

Baldoví va aprofitar la presència del ministre Arias Cañete en la comissió per a parlar del greu problema que tenen les comarques de la Ribera amb el Pla Hidrològic del Xúquer. Va recordar que “ara s’ha tancat el període d’esmenes i volem recordar que el govern nega a 13 poblacions que estan a la vora del riu tindre una concessió de les seues aigües, una cosa inadmissible, mentre que si volem aigua, hem de pagar als regants. Tanmateix  el govern si que dóna una concessió prou important a la sobreexplotació de la Manxuela”.

El diputat ha assegurat que el ministre, “es va comprometre a estudiar les reclamacions de la Ribera, que no són unes reclamacions de Compromís, sinó que són peticions de la societat civil dels pobles afectats i està clar que aprofitarem la nostra presència a Madrid per a fer seguiment i per a recordar-li tots els dies al ministre eixe tema, que ens interessa moltíssim als valencians”.
-