L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 22 de febrer del 2014

Compromís presentarà iniciatives parlamentàries per exigir el compliment de la legalitat vigent respecte a l’ensenyament en valencià.



El síndic de Compromís Enric Morera
Hi ha un fet innegable i indubtable: més de 100.000 alumnes es queden sense escolaritzar en la llengua que voldrien, el valencià, en l’ensenyament públic i Compromís considera que tal com ha reconegut la justícia “si els xiquets i xiquetes que volen estudiar en valencià no poden fer-ho en la pública, serà l'Estat qui haja d’assumir el cost i pagar els estudis en valencià en la concertada".

El portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, considera que el Ministeri d’Educació, "en compliment del que diu la LOMQE, ha de pagar l’escolarització en valencià de tots aquells alumnes que així ho sol·liciten i que no tenen possibilitat en la seua localitat". Compromís sosté que més de 100.000 alumnes no poden rebre l’educació en la seua llengua perquè la Conselleria d'Educació "en compte d’habilitar línies en valencià es dedica a tancar-les".

Compromís consideren que després d’aprovar la LOMQE "la responsabilitat la té el Ministeri d'Educació i la despesa també. Si no volen fer front al pagament d’eixos estudis en valencià el que hauran de fer des de Madrid és ordenar a València que habiliten línies en valencià en les escoles públiques, i de segur que les obriran".

La premsa ha informat aquests dies que una família de Xirivella ha reclamat al ministre Wert que l'Administració li pague les despeses que durant quatre anys ha fet per garantir l'ensenyament en valencià de la seua filla en un centre concertat de Picassent. Els 17.000 € que li reclama corresponen a les depeses de pagament del centre concertat, transport i menjador durant quatre anys. L’Administració Educativa, segons els pares, no havia complit un dret bàsic: garantir l’ensenyament en valencià en un centre públic del seu poble i havien hagut de dur a la filla a Picassent.
-