L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 11 de febrer del 2014

Avui a les 6 concentració a la Plaça Major en contra de l'arranjament escolar que vol imposar la Conselleria

Aquesta vesprada s'ha convocat una concentració a la Plaça Major en contra de l'arranjament i retalls que vol imposar el govern del PP a través de la Conselleria d'Educació en l'ensenyament públic. La convocatòria es fa també contra les polítiques educatives que guien la LOMQE i en defensa d’una escola pública, de qualitat, laica i inclusiva.

La convocatòria ha sorgit per la xarxa i després de comprovar la impossibilitat que molts vallers i valleres, pares i pares i famílies tenen per acudir a la concentració convocada avui a València a la Plaça de Manises. 


La concentració a la Plaça Major de la nostra ciutat vol donar suport a les accions que han iniciat plaça la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ( FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica) en considerar que l’arranjament escolar d’infantil i primària per al curs 2014-2015 ataca frontalment el sistema educatiu públic valencià com a conseqüència de l’augment de ràtio i la política de Districte Únic imposats per la Conselleria d’Educació.

La gent de la Cotorra entenem que és de sentit comú que davant aquest atac del PP contra l'ensenyament públic i en valencià, davant aquest problema real, greu i que ens afecta a tots hem de donar una resposta, expressar el nostre rebuig i reclamar:

- No al tancament de cap línia d’educació pública.
- No a les aules col·lapsades per l'increment de la ràtio
- No a les retallades en l'educació
- No als barracons com a edifici d'ensenyament per alumnes de la pública
- No a la precarietat en l’ensenyament.

Recordeu que el CEIP Alfàndec és un dels centres afectats i, fins i tot, pot desaparéixer al llarg del temps una línia en eixe centre si finalment es compleixen les previsions de la Conselleria. La lluita de la ciutadania vallera ha de ser perquè no lleven cap classe ni línia educativa en l'ensenyament públic del nostra poble. Això implicaria un empitjorament en l'atenció educativa general de Tavernes i la pèrdua de llocs de treball. Les supressions projectades faran molt difícil, a més a més, recuperar després els nivells de qualitat del sistema educatiu públic i per tant, estan minvant el dret a l’educació de la ciutadania.

No oblideu que és un altre atac del PP a la nostra llengua. Segons la Plataforma, 69 dels centres afectats són de línia única en valencià i, per tant, es perdran directament unitats educatives d'ensenyament en valencià. Els 66 centres restants tenen doble línia. Les escoles que veuen perillar les unitats en valencià corresponen al 18,5% del còmput global de centres que ofereixen ensenyament en valencià. 
-