L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 24 de febrer del 2014

ARTICLE D'OPINIÓ: El valencià, arma política



La instrumentalització de les llengües és una pràctica que no és exclusiva nostra. El fet de què cada cert temps una sèrie de gent torne a treure allò del valencià i el català a molts ens cansa i, a més, ja no produeix el mateix efecte que abans. 

Fa unes setmanes el PSOE d'ací donava un premi a Escola Valenciana per la seua tasca a favor del valencià. Perfecte, encara que també fa uns dos anys el PSOE i el PP pactaven en les Corts Valencianes no incloure el requisit lingüístic en la reforma de la Llei de la Funció Pública Valenciana. Sense problemes!, per tant: dic una cosa i faig una altra. El que és més greu és que en aquell moment, la gran majoria de les organitzacions cíviques valencianes, que lluiten per la defensa de la llengua, van callar. Elles sabran per què.

Ara el PP, aprofitant que la Acadèmia Valenciana de la Llengua, trau el seu Diccionari, torna a la càrrega amb la vella i manida història del valencià i el català. De debò creuen que açò li importa a algú de l'actual govern valencià? I no diguem al partit que el sustenta. Serà per la vegades que el senyor Fabra i Part o la senyora Barberá i Nolla l'utilitzen? Sobren els comentaris. 

Però quan la realitat s'imposa i la baixada electoral del PP és un clam, totes les estratègies són bones per a intentar frenar la sagnia de vots. La sagnia, tothom ho sap, es deu a altres motius. Directament relacionats amb el desastre en la gestió dels assumptes públics i les corrupcions que van arribant als tribunals. 

Ressuscitar fantasmes que tan bons resultats els van donar en el passat pot ser ara un error. La posició de la consellera Català és raonable. I no crec que tinga a veure amb el seu cognom, sinó més aviat amb el sentit comú o el trellat. 

Són uns altres temps, ja no està Maria Consuelo i existeix la xarxa, on s'informen les noves generacions i, a més, alguna cosa ha passat en les escoles i en els alumnes en aquests últims anys, malgrat alguns. Volen tapar el desastre en la gestió, la corrupció i la crisi-estafa que estem vivint amb açò de la llengua. Sospite, amb alegria, que aquesta vegada no colarà.

Pere Mayor, President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco
fundacio@paisvalencia.org
-