L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 30 de gener del 2014

Una línia del CEIP Alfàndec pot desapareixer amb l’arranjament escolar que vol imposar la Conselleria.


Imatge de la concentració en el centre contra la supressió
El CEIP Alfàndec pot ser un dels centres afectats i fins i tot pot desparéixer al llarg del temps una línea en eixe centre si finalment es compleixen les previsions de la Conselleria, que així ho contemplen. 

La gran quantitat d’unitats escolars suprimides, entre elles les del CEIP Alfàndec, empitjoraria l'atenció educativa a més de representar una pèrdua de llocs de treball. Les supressions projectades faran molt difícil, a més a més, recuperar després els nivells de qualitat del sistema educatiu públic i per tant, estan minvant el dret a l’educació de la ciutadania.

Tot això ho denuncia la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ( FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica) indicant que l’arranjament escolar d’infantil i primària per al curs 2014-2015 ataca frontalment el sistema educatiu públic valencià com a conseqüència de l’augment de ràtio i la política de Districte Únic imposats per la Conselleria d’Educació.

Segons la Plataforma, 69 dels centres són de línia única en valencià i, per tant, es perdran directament unitats educatives d'ensenyament en valencià. Els 66 centres restants tenen doble línia i cal que es valore si desapareix la unitat en castellà o la unitat en valencià.

Les escoles que veuen perillar les unitats en valencià corresponen al 18,5% del còmput global de centres que ofereixen ensenyament en valencià. 

La Plataforma ha convocat una concentració l’11 de febrer a la plaça Manises de València per mostrar el desacord amb l’arranjament escolar per al curs 2014-2015, però també contra les polítiques educatives que guien la LOMQE i en defensa d’una escola pública, de qualitat, laica i inclusiva.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Torna RTVV?

Anònim ha dit...

Pot desaparèixer de 3 a 2 linees igual que en seu dia va augmentar de 2 a 3. En aquells temps, ja el colegi Sant Miquel estava en entredit pels pobres numeros en xiquets, mentres Conselleria i el Consell escolar valler deixava matricular-se xiquets del barri Cantalot a l'Alfandec. I ha anat a pitjor, al Sant Miquel desapareix el menjador, el Divina tambe es qüestionat pels pocs xiquets que te. Mentres, Alfandec i els concertats religiosos atibacats, amb aules de mes de 30 xiquets. Ara, amb la baixada de la natalitat i l'immigracio fugida, baixa la demanda. Ara pregunte jo, que es millor llevar la linea en un gran colegi massificat o que desapareguin els colegis dels barris "alts"? Estaria bo que passara per aci Jaume Talens a explicar-ho. Em direu malpensat, pero als barris alts l'electorat es decanta pel PP i a l'Alfandec pel Bloc.
I per acabar de posar el dit a la llaga, si el problema es sobretot dels xiquets, heu parat a sentir el que diu l'AMPA Alfandech? No us interessa com a bons periodistes dir la de totes les parts? Tindrà raó el PP quan diu que l'esquerra fa política a les escoles? Deuria algú que fera de portaveu i contestar tot això.

La Cotorra de la Vall ha dit...

T'agrairíem que deixares de dir incongruències sobre la nostra faena i la informació que oferim als ciutadnas.
I més quan som per ara els únics a Tavernes que per segona vegada informem de la possible desaparació d'unitats escolars.
Com a ciutadans de Tavernes qualsevol problema que hi ha i que afecte a la qualitat de l'ensenyament públic ens tindrà al seu costat per denunciar les polítiques del PP contra l'ensenyament públic i en valencià.

Anònim ha dit...

Sentito molt en pareix que es mes importante la política que lo que puga pasar en les escoles.Pels informadors deuen ser neutrals depenent de les idees politiques de cada un.