L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 9 de gener del 2014

Si en vols més... para el cabàs! Menut desastre: d’eixida, altres 3 milions més a gastar.


Ciutat de les Arts (fotografia de Compromís)

Al final no hi ha hagut un altre remei i la Generalitat ha reconegut que la solució definitiva per a evitar els despreniments en els 8.000 metres quadrats de recobriment ceràmic del Palau dels Arts de València és retirar-ho. El “trencadís” s'ha desenganxat de la volta d'acer en el 60% de la superfície, encara que de moment només ha caigut una part i ha obligat al tancament al públic d'un edifici que va costar 478 milions d'euros i va ser inaugurat fa vuit anys. 

El cost s'estima en tres milions d'euros i la Generalitat ha contractat ja obres d'emergència per a llevar les tessel·les de ceràmica i assegurar amb malles i xarxes un perímetre d'accés al teatre de l'òpera.

La informació va ser facilitada ahir per Máximo Buch, conseller d'Economia, Indústria i Ocupació i president del Consell d'Administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA), on està l'òpera. Buch ha explicat que aquestes decisions es prenen a partir de l'informe elaborat per l'Institut Tecnològic de la Construcció (Aidico).

L'informe és demoledor i parla de fallades generalitzades de la façana a causa del disseny de la coberta, la selecció dels materials o l'execució de l'obra, o "en una combinació d'ambdues". El diferent coeficient de dilatació del metall i la ceràmica, empleats i sotmesa a notables contrastos tèrmics pot estar en la causa del despreniment.

La Generalitat ha iniciat els tràmits per a demandar a Calatrava (l'estudi dels quals va cobrar 44 milions pel disseny i l'adreça d'obra), la UTE que ho va construir (Dragatges i Acciona) i l'Enginyeria que va assessorar (Intemac). 

El perill de despreniments va ser denunciat per Compromís fa un any i la reacció del PP va ser acusar a la coalició d'alarmistes i que les inflors que es veien (observables a la foto de Compromís) eren de soldadures, però finalment la Generalitat no ha tingut més remei que actuar després de la caiguda dels primers rebles.

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ostres! Eixe tio no ha fet ponts per tot arreu?
Que diguen on están, que jo no passe ni borratxo.
Ara, jo faria desfilar per ells tots els dies a fabra, Zaplana, rus i companyia.