L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 23 de gener del 2014

Qui té la responsabilat de protegir i vigilar el patrimoni, senyor Vidal?




El PP de Tavernes ens torna a demostrar el seu tarannà amb una nota de premsa on acusa de desídia el govern municipal de Jordi Joan davant unes pintades aparegudes en la zona dels abrics de “Mossén Ricardo” i on, de manera inexacta, el PP diu també que s’havien afectat pintures rupestres.



Tal com ací en la Cotorra vam informar, i sempre en base a la informació arreplegada de membres del Centre Excursionista, els mateixos que descobriren els fets, les pintures no han estat afectades ni ningú les ha tocades. Això no lleva perquè lamentem aquestes actuacions realitzades  en l'area arqueològica i per tant protegida.



El PP de Tavernes i en especial el seu portaveu, Manolo Vidal, pensem que amb un total desconeixement de les atribucions que tenen els organismes de la Generalitat, acusa “ el bipartit BLOC-PSOE presidit pel nacionalista Jordi Juan, de desentendre's de la protecció i de no vetlar per la seguretat i respecte al nostre patrimoni”.


Aquesta si que és bona, cavallers!! Sempre hem tingut entés que la vigilància i protecció del patrimoni cultural és una tasca a fer per la policia autonòmica i les forces de seguretat de l’Estat. Ara el PP valler sembla ser que també vol se’n faça càrrec la policia local d’aquestes missions, i després són ells els primers que rebutgen i critiquen que es milloren mitjans i dotacions –cas dels vehicles policials- dels agents de Tavernes.



La web de la Generalitat deixa ben clar i s’hi pot llegir que hi ha un grup de la policia autonòmica dedicat a la “Protecció del patrimoni de la Generalitat dins i fora de la Comunitat, així com la protecció en el trasllat dels mateixos”. I desglossa les actuacions de la seua responsabilitat en “troballes casuals, zones al voltant de BIC, investigació d’espolis, ús il·legal de detector de metalls, tràfic d’obres de patrimoni de la Generalitat, excavacions il·legals, enderrocs i qualsevol protecció d’obres d’art i bens patrimonials relacionats amb la Generalitat”.


Està ben clar qui ha de vigilar, protegir i procurar que el nostre Patrimoni no siga afectat per accions espoliadores o agressives: les forces de seguretat de la Generalitat, i no els agents de la Policia Local com deixa caure el PP en la seua nota.


La Valldigna és una zona rica des del punt de vista del Patrimoni, molt rica: Bolomor, Castellets, Castell de Marinyen, la Xara, el monestir, les neveres, la torre de guaita, els abric de Mossèn Ricardo i altres, i pensem que mereix un tractament especial de la Generalitat quan a la prevenció i vigilància. I més quan casos d’atemptats ja n’hem tingut: pintades en la Xara, pintades en el monestir, entrades a Bolomor....


Seria bo, senyor Vidal, que hagués exigit a la Generalitat, governada pel seu partit, una major dotació d’efectius al territori valencià per salvaguardar el patrimoni cultural i artístic. Seria bo, senyor Vidal, que tant vosté com el PP de Tavernes denunciaren el que es veu com una falta d’efectius destinats a aquestes tasques i seria bo que no desviaren l’atenció i exigiren que fera eixes tasques a qui correspon.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Te l'ajuntament l'obligació de denunciar?

Anònim ha dit...

Estigues tranquil, buscador d'obligacions.
La policía autonómica ja està en el cas i està actuant en este tema.
No ho sabies?

Anònim ha dit...

si al final habrá que poner policia local en los abrigos. La oposición se vale de cualquier eventualidad para intentar dejar en mal lugar al gobierno local, y, al final, de un modo patetico, les vuelve el boomerang. Lo próximo será quejarse del tiempo y culpar al alcalde de que ocurra aquello que ellos les "rota".

Anònim ha dit...

Si no fora per les pintades Manolo no sabria ni de la existencia de la zona dels abrics de Mossen Ricart...Ara que volen?

Anònim ha dit...

Notes de premsa ridicules, es nota que va tot be, sino no parlarien d'estes xuminaes... Igual es q volen posar segurates ahi, no manolo?