L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimecres, 15 de gener del 2014

PLENARI GENER 2014: L’Ajuntament rebaixa l’IBI un import global del 14’2%. Els veïns s'estalvien 1.129.000 euros sobre la previsió inicial a pagar per enguany


Aprovada la rebaixa de l'IBI per unanimitat
El govern municipal de Tavernes ha aconseguit per primera vegada en la història de la ciutat una abaixada de la contribució. El plenari d'ahir dilluns ho aprovava i el mateix alcalde,  Jordi Joan, va explicar que la baixada de l’IBI a Tavernes i el consegüent estalvi per als veïns es dóna per la suma de dos factors:

- La rebaixa del 20% dels valors cadastral que després de dos anys de gestions ha aconseguit el govern municipal del Ministeri d’Hisenda 


- La baixada del coeficient municipal del 0’48 al 0’45 aprovada per unanimitat per tots els grups.




Sobre aquest segon factor, l’alcalde indicava que “l’abaixada al 0’45% era coherent i responsable perquè abaixem impostos però podem mantindre l’Ajuntament en un estat normal de funcionament”.

Jordi Joan explicava els números municipals després d’aquesta abaixada de l’IBI. El Pla d’Ajust municipal indicava per al 2014 uns ingressos de 7.919.000 euros, però amb l’aplicació dels dos factors de rebaixa només és de 6.790.000 euros, o siga l’Ajuntament deixa d’ingressar 1.129.000 euros, un 14’2% menys respecte a la previsió inicial del 2014, i eixe és l'estalvi global que tindrem els veïns. 



També va comparar els ingressos de l’any passat i els d’ara: en el 2013 es van liquidar 7’5 milions i enguany serà 6.790.000 euros, o siga una disminució del 9’4% respecte a l’any passat. 



Jordi Joan va recordar la relació entre els ingressos municipals i les inversions i obres, i va deixar entrevore que la disminució d’ingressos per IBI ha d’incidir necessàriament en els projectes municipals. 


EL DEBAT 
El debat s'iniciava amb un recés després de la presentació d’una esmena de la regidora trànsfuga Karina Vercher que sol·licitava el 0’40% . Durant eixe recés es va acordar el nou gravamen del 0’45%, anunciat per l’alcalde en reprendre la sessió, i donar torns de paraula, després d’agrair al PP la voluntat de consens mostrada.

El regidor d’Hisenda, Víctor Borràs, va intervindre per recordar que l’ordenança fiscal de l’IBI contemplarà una bonificació del 95% per als immobles destinats a objectius socials i culturals, i va assenyalar que la rebaixa de l’IBI ha d’incidir en el manteniment de serveix municipals, però confiava en que els pressupostos municipals del 2014 foren realistes i poder mantindre ajudes socials i seguir en el sanejament econòmic municipal. En aquest context, va remarcar que el 0'40% deixaria paralitzat l’Ajuntament, deixar de prestar serveis i desatendre altres com subvencions a les entitats locals i tot el referent a serveis socials. 


El portaveu del PP, Manolo Vidal, va remarcar que el 0’45% té repercusions en la butxaca dels veïns i això sempre es bo i confiava en poder aplicar el 0'40% l’any que ve.

La regidora Llum Sansaloni va aprofitar per a indicar que l’arreplegada de firmes iniciada per algun partit no tenia cap sentint quan el govern feia dos any que treballava amb la rebaixa de l’IBI.

De fet, i açò ho diguem nosaltres, si la situació no ha canviat fa poc, eixes firmes encara no s’han presentat en l’Ajuntament, amb la qual cosa no han tingut res a vore amb la rebaixa de l’IBI aprovada pel consistori.

La regidora trànsfuga Karina Vercher va retirar l’esmena presentada del 0’40% i va dir que l’IBI havia augmentat un 25% en la legislatura i va recordar que a Sueca, s’ha rebaixat del 0'6% al 0'43%. 


I nosaltres li recordem a la regidora que les pujades de l’IBI a Tavernes són les que va aprovar el sou soci, el PP, per al període 2007-2016. També que Sueca, mira per on amb el Bloc també en el govern, té la Hisenda sanejada, ho pot fer, que no és el cas de Tavernes on no cal ni dir com el PP ha deixat l’economia municipal. 

L'alcalde explica l'abaixada de l'IBI


L'ALCALDE DEIXA LES COSES CLARES

L’alcalde Jordi Joan, va tancar el punt i va remontar la historia a l’any 2006, quan la revisió cadastral aprovada en el govern del PP i en plena bombolla immobiliària va donar uns valors cadastrals exagerats.

La contribució tal com la va aprovar el PP “havia de pujar fins el 2016, però crec que tots teníem clar que l’Ibi no podia seguir eixa evolució. Al principi de legislatura ja vam demanar a Gerència de Cadastre una revisió cadastral a la baixa per evitar les pujades que teníem any rere any”. 


Ací recordava com Gerència de Cadastre va proposar la rebaixa d’un 10-15% cosa que l’Ajuntament no veia suficient i per això va fer la proposta al Ministeri d’Hisenda, acollint-se a la Llei de Pressupostos de l’Estat on es podia aconseguir un 20%. El ministeri va acceptar la proposta del govern de Tavernes i s’ha aconseguit eixa rebaixa del 20% en els valors cadastrals.

L’alcalde remarcava que eixa primera rebaixa dóna beneficis a tots els veïns: paguen menys impost de Patrimoni, paguen menys per plusvàlues i compravendes i tenen avantatges a les sol·licituds de beques i ajudes.

I una cosa molt important, indicava l’alcalde, “que no devem perdre de vista. Les pujades previstes enguany, en el 2015 i en el 2016 desapareixen. No es només quan va a abaixar la contribució sinó que deixa de pujar”. 


 
La rebaixa del 20% del valor cadastral estabilitza el que paguem d’IBI, però deia l’alcalde que la voluntat del govern era anar un poc mes lluny, dins de les possibilitats reals de l’Ajuntament, i fent cas al que estava demanant la ciutadania.

L’alcalde també constestava a la pregunta dels ciutadans: ¿Perquè no s’ha fet abans? I ho justificava:


- Hi havia pendent una revisio cadastral i s’havia de coneixer eixe valor abans de prendre una decisió 
- El gravamen s’havia de disminuir de forma que s’abaixe la recaptació però que l’Ajuntament poguera seguir prestant serveis bàsics. 

 I afirmava que per saber-ho s’ha preparat un esborrany de pressupost, que no està aprovada, però que els grups municipals el tenen i saben aproximadament on estem i com podem funcionar.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona a tots els grups i especialment al alcalde Jordi i Victor per les gestions fetes de fa dos anys en cadastre. La regidora transfuga se'n pot anar a casa!

GORDON GEKKO ha dit...

Baixar impostos és bo per a la ciutadania i bo per a l'economia. Este govern ha sanejat els compters, pagat els deutes heretats i damunt ha baixat impostos.

Hi ha dos tipus de persones en este món: les que fan les coses i les que no. En el primer grup està l'actual Alcalde, en el segon.....Montoro.

J. Talens ha dit...

No s'hauria de desmereixer el paper de l'oposició altres vegades tan criticada, d'acord que tenia un paper dificil amb el parquing i la setencia de la moció, però han estat a l'altura en especial el PP. Algo estaran fent bé quan aconsegueixen consensos i unanimitats. Sí, està clar el paper de l'alcalde, i tant, així ocm la resta de coorporació. Però sembla que es governe per a la ciutat conjuntament. I quan no ho semble també ho direm. Han acabat el tema de les eleccions passades i el descontrol de certs partits per posar-se mans a l'obra i salvar moltes situacions dificils. mai no ningú havia manat amb les condicons de l'actual govern, ni salvat tantes penalitats. Però es moment d'alegrar-nos i tindre esperança, la piscina, els pressupostos, els arguments consensuats poden deixar Tavernes on es mereix. Gracies esta vegada a Tots i Totes, esperem poder-ho dir moltes vegades més.

Anònim ha dit...

Home, amic Gekko, Jordi ha pogut pagar deutes del nostre Ajuntament justament per que Montoro li ha deixat els diners.
Cal dir-ho tot.

Espere que en deprengueu molt del tarannà de Jaume, diu que quan li semble que no es governe per a la ciutat ho dirà. A vore si li ho deixeu escriure per ací.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això és una falsetat com una catedral de gran.

L'alcalde Jordi Joan i Tavernes pogueren fer front gracies al prestec del BANC DE SABADELL com és conegut i ací vam publicar.

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/05/avui-es-un-gran-dia-per-molts.html

No se li deu res a Montoro ni al govern del PP de Rajoy, com no siga ñposar per aquestes operacions uns interessos abusius per la finalitat que tenien.

De tota manera, això va servir per pagar una part de proveïdors. La resta de pagament a proveïdors així com els 4'5 milions de deficit de tresoreria se'ls han hagut de currar perque ajuda del govern, res de res.

Asombra la capacitat de manipulació i mentira que teniu. I la gosadia que teniu en vindre amb les vostres mentires a contar-les ací.

Anònim ha dit...

Ja fa temps que va per tot arreu i jo creia que la gent ja ho sabia, però veig que no. MONTORO ÉS MENTIRA, però amb O.