L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 15 de gener del 2014

PLENARI DE GENER 2014: El consistori aprova per unanimitat el conveni de liquidació de la concessió de l’aparcament municipal


El plenari aprova el conveni de liquidació
 El consistori va ratificar el conveni firmat per l’alcalde Jordi Joan el passat dia 7 i tancava un dels gran problemes que tenia l’Ajuntament de fa un anys. Els números són: l’Ajuntament pagarà a l’empresa 1.780.250 euros en un sol pagament, amb la qual cosa renuncia als interessos devengats des del temps de la liquidació, uns altres 487.417 euros i se li torna l’aval de 152.801 euros.

L’alcalde, Jordi Joan, i el regidor Borràs deixaren palés que les negociacions foren dures, amb moltes hores de gestió, esforços econòmics i hores de son i, com confessava l’alcalde, fins i tot amb amenaces de querelles per la via penal, per part de l’empresa Parc Campanal quan es va decidir no pagar la liquidació.

LA HISTÒRIA

El assistents poguérem escoltar la narració dels fets que arranca quan, a les poques dies del nou govern, se’ls va lliurar la liquidació d’una auditoria externa contractada per l’anterior govern i que estimava en 2.473.257 els euros a pagar per Parc Campanar. 


Jordi Joan recordava que Parc Campanar va renunciar a la concessió perquè li ho permet la llei en no obtindre  resultats econòmics esperats, i l’Ajuntament rebia un actiu i, per llei, està obligat a pagar els diners invertits i determinats en les certificacions d’obra feta. És un tema legal i l’Ajuntament no podia canviar res, i era un problema molt greu en un moment difícil de l’economia municipal, quan l’Ajuntament estava en fallida econòmica pràcticament, sense cap euro en tresoreria i damunt haver de pagar 2’5 milions que no hi havia.

Es va decidir deixar la liquidació sobre la taula, buscar un altre peritatge per al valor, que va xifrar la liquidació en 2’1 milions, negociar i demostrar-li bona voluntat a l’empresa per evitar querelles penals.

Amb el temps Bankia, propietària de la hipoteca, va cedir al SAREB l’actiu, i les negociacions passen a ser amb el “banco malo”, que va fer una quita fins arribar als 1.780.250 euros acceptats per Parc Campanar i l’Ajuntament i que es pagarà de la baixa d’obres i previsions contemplades a sufragar en el prèstec de 5 milions de finals de legislatura del PP. 


L'alcalde atén les intervencions en la liquidació de l'aparcament
INTERVENCIONS

La regidora del PP, la senyora Escrivà, encara que es va mostrar satisfeta per l’acord assolit va fer una lloança de l’aparcament al qual va considerar com necessari per a Tavernes i que era una bona actuació del seu partit, i va indicar també que si es podia efectuar una modificació de crèdit i pagar-lo era gràcies als 5 milions de préstecs demanats pel PP.

La regidora Llum Sansaloni li va recordar a Escrivà que eixa visió de l’aparcament no era de tota la ciutadania i molts veïns consideraven l’obra com a innecessària i una despesa sense motiu, que anava a obligar que altres obres necessàries es paralitzen per l’obligació legal de pagar de manera immediata la liquidació. 



Tant el regidor d'Hisenda com l’alcalde van explicar l'origen dels diners que calia per pagar la liquidació, essent l'alcalde més explícit en referencia a la intervenció de la regidora del PP dient que els diners per pagar la liquidació “eren diners d’ingressos d’ara, encara que les partides foren d’abans” i tot això pel sistema de caixa única en que hi ha uns conceptes comptables però no els diners dels préstecs que ja s’havien gastat.

COM ES PAGA L’APARCAMENT

La liquidació de l’aparcament de colp no és un capritx, sinó obligat per la llei, i encara que l’Ajuntament ha intentat buscar les vies legals per poder pagar de forma plurianual no ha estat possible.

Per tant, unit a aquest punt de l’ordre del dia es va aprovar un altre que determinava un conjunt de modificacions de crèdits per poder pagar el mes de març.

En concret, l’Ajuntament obtindrà eixos 1,780.250 euros de partides com: Expropiació dels terrenys depuradora (107.280 euros); urbanització i ampliació cementiri (350.000 euros); habilitació centre educatiu i equipament (551.454 euros) i de la compra de les Indalesies (771.514 euros)
-