L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 29 de gener del 2014

Mes sobre la PAC europea: Les ajudes al camp valencià poden baixar 150 milions donat que, dels 8.053 milions de fons FEADER solament rebrà 204 milions, el 2,5% estatal



Ahir vam tindre una taula rodona sobre la PAC, i com podeu llegir en un altre article d'avui mateix, pintaven bastos per al camp valencià, totalment discriminat per la PAC primer i per tot el conjunt de (no) polítiques dutes a cap des de Madrid, i el que és més lamantable i pitjor, les no polítiques de la nostra Generalitat, que porta anys i anys oblidant que ací hi ha un sector agrícola que, com a creador de riquesa i treball, cal cuidar, mimar i protegir.

A les dades (poques) que hi aportàrem en ser una crònica general de l’acte, ara volem ampliar i aportar-hi “més números” perquè compreneu el veritable problema i l’estat del camp valencià.

Els Programes de Desenvolupament Rural (PDR) que contempla la PAC per al període 2014-2020 voran com l’aportació del Ministeri d'Agricultura al nostre camp disminueix fins els 150 milions d’euros. Cal saber que els PDR es formen a partir de fons del FEADER (Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural), del Ministeri d'Agricultura i de les Comunitats Autònomes.

Els fons FEADER per a tot l’Estat en el 2014-2020 seran  8.053 milions d’euros però al nostre territori només arribaran uns 204 milions d’euros, el 2,5% del total estatal. I el que és més vergonyós, indignat i clama al cel és que els representants de la Generalitat van votar a favor de l’acord que perjudica el camp valencià en el repartiment de fons de desenvolupament rural entre comunitats autònomes. I mes indignant i greu resulta que, davant eixa misèria insignificant del total de fons FEADER, els representats valencians han venut l’acord com un èxit.

Les dades  de la
Conferència Sectorial indiquen que el Ministeri d'Agricultura aportaria el 30% de la despesa nacional que corresponga a cada territorio, és a dir, a casa nostra 61,2 milions d’euros del 2014 al 2020. Molt lluny dels 221 milions que va aportar entre el 2007 i el 2013.

Això implica que  per mantindre el total dels fons dels tres organismes finançadors, la Generalitat hauria d’aportar 209 milions, el doble del període anterior. ¿Vosaltres s’ho cregueu? Nosaltres tampoc.  Ningú es creu que la Generalitat vaja a fer un esforç perquè els llauradors i ramaders valencians no es vegen perjudicats.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per ofrenaaaaaaar noves glòries a Espaaaaaaanyaaaaa...