L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 26 de gener del 2014

L'ONG "Solidaritat amb el Tercer Món Tavernes" celebra la seua assemblea general



L' ONG local "Solidaritat amb el tercer mon Tavernes" va celebrar ahir la seua assemblea ordinària que va servir per a retre comptes tant als associats com a la ciutat dels diners emprats per dur a cap els projectes de l’ONG. 

L’assemblea va comptar amb la presència del pare misioner Alexandre Alapont i del pare Benjamin, com a representant de Sant Joan de Déu, i cal remarcar així mateix la presència de membres de la corporació municipal presidits per l’alcalde, Jordi Joan. 

Al llarg de l’assemblea la presidenta Maria Jesús Santos Juanes, el metge local i vicepresident Amadeo Fons, el secretari Vicent Bosca i el tresorer Jose Antonio Ibáñez explicaren tota la comptabilitat de l’entitat i els projectes realitzats al llarg de l’any.


L’ONG “Solidaritat amb el tercer món Tavernes” va destinar l’any passat 16.326 euros en projectes, encara que els ingressos foren 15.022 i provinents de diverses fonts - cas de donatius particulars, quotes de socis, ajuda de l’Ajuntament, concert solidari...- en projectes solidaris entre els quals cal esmentar compra de medicines i un electrocardiograf per l’Hospital St. Joseph de Liberia, ajuda per a construcció escoles en Zimbabwe, ajudes a Filipines i a l’obra de Sant Joan de Déu, alberg de València, com a més importants. 

Tot això va estar explicat i detallat en l’assemblea. El metge Amadeo Fons s’ajudava de projeccions per informar de l’ajuda a l’hospital de Liberia, per al qual s'han comprat dos electrocardiografs , o el mateix pare Benjamín, de l'Obra Social Sant Joan de Déu, que va informar la tasca que fan a l’alberg de València i de la qual vam tindre el testimoni directe amb Jorge, una persona que amb l’ajuda de l’obra va eixir de la marginació i de l’alcoholisme, o podíem escoltar al pare Alexandre Alapont, 50 anys de missions a Zimbawe, i que l’ONG vallera ajuda amb fons per a construir un centre escolar . També poguérem saber de la fluïda relació que mante gràcies a aquest projecte l’entitat amb el bisbe valencià José Alberto, destinat a Zimbawe . 


L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va dirigir unes paraules als presents on va fer palés la transparència de l’ONG en informar de tot als associats i la ciutadania en general tot allò que fa i a que destina els diners obtinguts, i va destacar que escoltant els testimonis es comprova que ens queda molt a fer. 

L’alcalde venia a dir que des d’ací Tavernes no es pot canviar el món però sempre queda la satisfacció de que aportem el nostra gra d’arena per fer un món millor i va encoratjar a l’entitat a seguir en eixa línia solidària confirmar l’ajuda i recolzament de l’Ajuntament de la ciutat.
 
-