L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de gener del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Un nou atac a la nostra llengua: el govern de Rajoy força a Acció Cultural a tancar Catalunya Ràdio

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha rebut una notificació del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme en la qual notificava que obria un expedient sancionador a l'entitat per dues suposades infraccions referides a les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació: la instal·lació d’estacions radioelèctriques sense autorització, i la utilització de freqüències radioelèctriques sense autorització, cadascuna de les quals pot comportar una multa de fins a 500.000 € (això és, un total d’un milió d’euros) segons la mateixa notificació.

El mateix escrit del Ministeri requereix l’entitat “con el fin de que adopte las medidas necesarias para el inmediato y efectivo cese de las emisiones; con la advertencia que, en caso de incumplimiento de lo requerido, la Administración actuante procederá al precintado de los equipos y aparatos que formen parte de la red de difusión”. El Miniseri fixa un termini d’un mes per a presentar les alegacions que considerem oportunes davant “el órgano competente para imponer la sanción que corresponda”.

ACPV va decidir ahir: 

1.- Procedir al tancament immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià.
2.- Encarregar al servei jurídic de l’entitat l’estudi i preparació de l’escrit d’alegacions davant l’expedient i anunci de dues possibles multes.
3.- Anunciar una compareixença de premsa el proper dimarts 28 de gener a les 16,30h a la seu social de l’entitat, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC, C/ Sant Ferran, 12, València), en la qual la Junta Directiva ampliarà la informació i farà les valoracions oportunes, mentre el servei jurídic estudia amb detall el cas i totes les possibles implicacions. 

ACPV ha reafirmat el seu compromís amb l’objectiu fundacional de l’entitat de promoció de la llengua i cultura i dels valors democràtics de llibertat d’expressió i respecte a la pluralitat, i per això mateix fem una crida a la unitat de tots els valencians que compartim aquests valors.

¿Fins quan?

¿Fins quan el PP i els governs del PP, autonòmics i estatals, deixaran d'atacar, barrar, entorpir qualsevol mitjà al País Valencià que empre la llengua que compartim els valencians amb altres nacionalistas, tinga l'emissió origen a Catalanuya, el País Valencià o a la Ximbamba? 

Nosaltres ho tenim clar i ells també: els atacs no són per ser una ràdio "d'altra comunitat", ni tan sols pels continguts o programació, etc. Es prohibeix simplement per ser en català, talment com es van carregar RTVV simplement per ser en valencià, com a forma de desvertebrar aquest poble.

En un dial amb desenes de ràdios d'àmbit estatal i en castellà, i amb tantes que hi ha il·legals i sense permis d'emissió, només fa nosa i cal prohibir una: la que emet en la llengua comuna de catalans, valencians i illencs. 


Quan desenes i desenes de televisions, la majoria telefem i tarots sense complir la legalitat, només molesta la que emet en la llengua comuna de catalans, valencians i illencs: la TV3.

I ells, diuen, que són els defensors la legalitat. Diuen que defenen la Constitució quan la interpreten com els dóna la gana a l'hora de barrar procesos de consulta als pobles. Són els que davant l'article de la Constitució que diu clarament que tot ciutadà té dret a rebre informació o si pensem amb l'altre l'article, el que assenyala la riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya com a patrimoni cultural objecte d’especial respecte i protecció, el seu respecte és prohibir qualsevol mitjà que no siga en castellà.


No molesta TV3, ni Catalunya Ràdio, ni RTVV... molesta un mitjà que no siga en castellà, no tenen altre objectiu ací al País Valencià que matar la llengua, deixar-la en estat de prostació i sense ús perquè, mentre els valencians usem la nostra llengua, el fet de ser poble continuarà viu. 

I això, dins d'una Espanya que es vol sense pobles diferenciats, no els interessa. No hi ha més. 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Està clar el que pretenen des del poder de l'estat i des de la Generalitat Valenciana: arraconar-nos i que no tingam cap mitjà de comunicació en la nostra llengua, que compartim amb catalans i mallorquins. Ara ja no podem sintonitzar cap tele o ràdio en valencià-català-balear si no és per internet o de pagament (per cable com ONO). Qualsevol dia ens prohibeixen també les ràdios locals o comarcals, com la vallera Tres Creus Ràdio. O els obliguen a emetre en castellà, "para "mayor gloria del imperio español, com en els millors temps de la dictadura.
I nosaltres què fem? Assentim calladets i ens dediquem a vore tarots, teletiendas i cadenes espanyolitzadores? O ens despertem ja de l'anestèsia, plantem cara i reivindiquem els nostres drets com a ciutadans normals?
I encara diuen que mai en la història no s'ha perseguit la nostra llengua pròpia! Un senyor rei ho va dir un dia, per exemple.
Tenen un pla ben traçat: l'extermini de la nostra llengua i cultura.

Deia Espriu:
"Però hem viscut per salvar-vos els mots,/ per retornar-vos el nom de cada cosa,/ perquè seguíssiu el recte camí / d'accés al ple domini de la terra."
Ara, de nosaltres depén!

http://www.vilaweb.cat/editorial/4168425/anys-genocidi-cultural-valencians.html