L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 10 de gener del 2014

L’ESTAT DE LA QUESTIÓ: Al voltant de l’aparcament municipal



El conveni firmat per l'alcalde i que ha de ser ratificat dilluns
El guió que teníem marcat es trencava ahir quan sorgia a la llum l’acord de la liquidació de l’aparcament. Ens esperàvem a després del plenari del dilluns per parlar-ne, una vegada l’acord ratificat i aprovat pel consistori. Ha fallat el guió, no ha estat culpa nostra i ens queda la satisfacció que hem complit, fins que l'escenari ha canviat. I ara parlem quan teníem previst fer-ho dimarts que ve.

I en parlar de l’aparcament cal recordar algunes coses:

1.  És un problema sobrevingut que hereta el govern de Jordi Joan de la passada legislatura, amb una proposta de liquidació i pagament a Parc Campanar de 2’4 milions que ha efectuat l’equip tècnic designat pel govern del PP i que “s’ha d’empassar” el govern actual als pocs dies de prendre possessió en juny del 2011.

2.  L’acord assolit dóna solució a un problema que porta dos anys revolotejant i enquistat als despatxos i que ha propiciat moltes i moltes reunions i negociacions de la concessionària amb l’alcalde, Jordi Joan, i responsables de la Hisenda i la Intervenció local a la recerca d’un acord assumit per totes les parts. Tot sense resultat i amb negociacions completament estancades.

3.  La solució comença a albirar-se quan Bankia, que ha prestat els diners a Parc Campanar i és per tant la propietària de la hipoteca, passa aquest actiu al SAREB, al “banco malo”. El SAREB fa com tothom sap les quites de rigor i valora l’actiu en eixos 1’7 milions i... oli amb un cresol! l’Ajuntament accepta eixa quantitat i l'empresa Parc Campanar també i tan contenta perquè Bankia i el SAREB la deixen tranquil·la. No ha guanyat en el negoci, pensem que tampoc haurà perdut molt. Posa com a condició cobrar tots els 1’7 milions al mes de març. O siga, que allò que durant dos anys va ser missió impossible, ara com aquell que diu sense negociacions i després de la valoració del SAREB s’assoleix aviat.

L’Ajuntament ha intentat també efectuar el pagament de forma plurianual i durant 10 anys per tal que no fora tan gravós de colp a les arques municipals . L’informe de la Intervenció Municipal a eixe efecte va ser desfavorable. També es va intentar obtindre l’autorització per poder demanar un préstec i pagar, cosa a la qual la Generalitat – la gestió es fa via Generalitat- s’ha negat al préstec adduint el l’endeutament de l’Ajuntament.

El mateix alcalde, Jordi Joan, va efectuar gestions amb el Ministeri d’Hisenda, en concret amb el departament de Política Local i Ajuntaments explicant-los el cas i preguntant si havia alguna possibilitat legal d’anar al pagament plurianual. L’entitat del Ministeri d’Hisenda, després d’estudiar l’informe d’Intervenció, va confirmar que la interpretació era correcta i coincidia amb que s’havia de consignar el pagat tot d’una vegada.

Ara serà el plenari de dilluns qui ratifique tots aquests extrems, aprove la consignació i que es pague el mes de març.
-

5 comentaris:

bonico ha dit...

Impecable, que dir els que volien que pagarem els dos milions i escaix. Com al tres obres que aniran eixint que ens demanaven al poble una quantitat i els funcionaris han aconseguit que fora la vint-i.cinquena part del que demnaven , i un dels anteriors alcaldes ja havia pactat un preu desorbitat. I aixina hem anat, i aixina va el govern sense vergonya, arreglan lios i més lios. Impecable, sort en tot.

Anònim ha dit...

De quina partida eixiríen ?

Anònim ha dit...

Ara Sols falt fer el mateix amb la picina..vaa

Bello, bello ha dit...

La piscina com sabeu te un altre ritme. I de segur que amb ganes, paciència i una bona canya, i saber pescar com més millor , tot s'aconseguira. Objectiu el millor pel poble i no pels meus amics. NO ho oblideu. lA RESTA UN BON PRESSUPOST I PODEM AFRONTAR LA PISCINA. Al temps i al bon govern.

Anònim ha dit...

Quina llàstima. Este govern està perdent temps i diners solucionant desficacis del Manolete.
De no ser així, de segur que canvien Tavernes de dalt a baix.
Vinga va, a vore si finalitzen els regalets d'eixos gran gestors alats, i poden fer faena a la gana, que idees no els en falten.