L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 28 de gener del 2014

L’Ajuntament de Tavernes aplica l’ordenança i imposa les primeres sancions a propietaris de gossos per comportament incívic


Zona dels Sequers per a gossos
L’Ajuntament ha començat a aplicar sancions als propietaris de gossos que no respecten les normes cíviques de tinença d’animals i ús de la via pública, després d’estar més d’un any informant i conscienciant els veïns. 

La Policia Local ja ha sancionat una desena de veïns per no complir l’Ordenança Municipal de Tinença d’Animals de Companyia. Les sancions poden oscil·lar entre 30 i 600 euros i ja s’han aplicat a ciutadans que no han recollit els excrements de la via pública o duien l’animal de raça perillosa sense boç. 

Una de les principals demandes veïnals de Tavernes és que l’Ajuntament actue davant la falta de civisme d’unes poques persones que perjudiquen notablement la qualitat de vida i l’ús de la via pública de la gran majoria de ciutadans. Cal recordar que l’Ajuntament ha estat informant amb caràcter preventiu i sense sanció als veïns des de finals del 2012.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha manifestat que “la falta de civisme d’alguns propietaris de gossos preocupa i molt els nostres veïns, i ens ho fan constar dia a dia. Tierno Galván deia que conviure significa tindre respecte a la ciutat i a les persones que hi viuen. Hem donat temps de sobra per a informar i conscienciar els infractors abans de començar a aplicar les primeres sancions. L’eslògan de la campanya deia que Tavernes és de tots, i entre tots l’hem de cuidar”. 

L’alcalde ha recordat les paraules de la regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni en la presentació de la campanya, l’any 2012, quan afirmava que no era una campanya per recaptar sinó de netedat urbana i en aquest aspecte ni es va modificar l’Ordenança de l’any 2001 per no augmentar la quantia de la sanció i s’ha donat un any d’informació.

Campanya d’aplicació de l’ordenança 

L’octubre del 2012, l’Ajuntament va encetar la campanya d’aplicació de l’Ordenança Municipal reguladora de la Tinença d’Animals de Companyia, una ordenança que venia de l’any 2001 sense aplicar. La decisió es prenia arran de de la gran demanda veïnal d’actuar contra els veïns que no recullen els excrements dels gossos de la via pública, no duen els animals perillosos amb boç o porten les mascotes soltes. La campanya va ser presentada als mitjans de comunicació, associacions, clubs, entitats esportives, etc. 

Per tal de facilitar l’acompliment, el desembre del 2012 es van habilitar tres zones urbanes on dur determinades races de gossos solts sense corretja en horari especial comprés entre les 6 i les 8 hores i entre les 21 i les 24 hores. Una zona es troba en els Sequers, entre els carrers de la Dula, Monestir de la Valldigna i Constitució. Un altre l’espai està entre l’avinguda de les Corts Valencianes i el riu Vaca, en el tram entre els carrers del Riu i l’avinguda Marjaletes. El tercer és la zona reservada a parc públic de la xarxa primària vora el mur de defensa contra avingudes. 

En estes zones especials els gossos hauran d’estar acompanyats pels propietaris, que estan obligats a arreplegar els excrements dels animals. Els animals potencialment perillosos, han de portar cadena o corretja no extensible de menys de dos metres. A més, una persona no pot dur més d’un gos i amb un boç apropiat a la raça de l’animal. Els gossos de races considerades perilloses no poden anar solts en cap punt del nucli urbà segons la legislació vigent. 
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora de que es feren l'ànim. A vore si en poc temps es nota a les nostres voreres.

Anònim ha dit...

Molt però que mol be. Que els denuncien i ben denunciats a tots els que incomplixen les normes de convivencia.
I als dels gosos perillosos més encara que si els dius per portar el gos solt i no eres policia encara es burlen de tu.

Ja era hora!!! ha dit...

I per a fer complir una ordenança fa falta donar més d'un any d'avisos????

Per què eixa mànega ampla amb els gossos que només fan que embrutar els carrers i en el cas dels que van solts posar en perill als demés? o millor dit, no amb els gossos sino amb els seus propietaris.

Només pegant una miradeta per les "zones habilitades" es pot vore que per allí hi hà gossos solts siga l'hora que siga. A vore si la gent va concienciant-se, encara que siga a base de multes.

Anònim ha dit...

Em pareix un poc injust les sancions cotorreta per que les Zones que hau adecuat per els gossos no porten una igene diaria no com els parcs tant de alzira o gandia que pel mati i de vesprada pasen el equip de neteixa recollint el escremnts de eixe parc ademes estos parcs tenen un tancat per a deixar el goss lliure tambe cotorreta com dic una cosa dic atra les sancions per el gosso perillos q no porten bosal si que em pareix correcta lo demes no

Anònim ha dit...

Les zones habilitades, tal com diu la normativa, no son zones per a cagar els gossos i que es quede allí la caca. L'amo té l'obligació d'arreplegar-la, per tant això de la higiene és una obligació dels propietaris.
Zona d'animals solts no vol dir zona de cagada lliure i sense obligacions.
I respecte a deixar-los solts, es poden deixar solts en les zones en l'horari aprovat, no quan u vulga i de la manera que vulga. Per tant a mi em sembla molt bé que si una persona solta el gos a les 12 de migdia i no es horari autoritzat que el multen.

Anònim ha dit...

Les zones habilitades no estan adequades al ús que s' en vol fer. Amb sort pots trobar una paperera o contenidor a 100 metres d' on la criatura ha fet la cagada, i entre tant a passejar amb la bosseta. Un any és un temps prudent perquè la gent s' assabente de la normativa, però adequar un espai caní no és només pegar cartells a les faroles

Anònim ha dit...

Bueno, a mi em sembla genial que es multe a la gent per no recollir els excrements dels seus gossos. tot s'ha de dir que el comportament incivic és dels amos de les mascotes, no d'elles.

també he de dir que no hi ha races perilloses, totes les races són iguals, el problema està en l'amo, com ensenya a comportar-se al gos. hi ha pit bulls més docils que yorksais o caniches. això qde les races perilloses es una xorrà com un temple.

i referent a les zones per a pasejar-los estic d'acord amb la gent que diu que aixo no es per a cagar els gossos, fan falta més papereres i també es podria habilitar una zona i vallar-la per a poder deixar els gossos solts i que no puguen escapar com en Gandia o Alzira. estic ben segur que amb les multes que posen als propietaris dels gossos, es podria fer eixa zona vallada.

Anònim ha dit...

Per què no impost per als gosos que financie eixes intalacions?
A altres pobles si que es fa. Crec que Gandia te eixe impost o volia posarlo.
Amb eixe impost i sense multar es podria financiar i tindre un cens actualitzat dels gosos i les races que hi ha a Tavernes.