L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 16 de gener del 2014

La política del PP ens fa als valencians més pobres que les rates

La deterioració de la renda dels valencians fa que per primera vegada, el País Valencià, accedisca al Fons de Cooperació previst en el sistema de finançament per a ajudar a les regions més pobres a convergir respecte a la mitjana. 

A hores d'ara, els valencians continuem baixant en la nostra renda i és de 19.819 euros quan la mitjana estatal es de 22.081, és a dir estem en el 89'75% de la mitjana espanyola. La valenciana, per tant es troba entre les autonomias que estan per sota del 90 % de la mitjana de la renda per càpita, que dona dret a accedir a aquest Fons de Cooperació de "comunitats pobres". 

Fins ara, el Consell solament cobrava pel Fondo de Competitivitat, que compensa a les regions que aporten més quan en aplicar el model no arriben a la mitjana per càpita en finançament. Per primera vegada, accedirà al Fons de Cooperació, que té dos subfondos. Un es calcula pel descens poblacional unit a una baixa densitat d'habitants i l'altre, per la renda per càpita i beneficia a les que no arriben al 90 % de la mitjana en el trienni anterior. 

Cal recordar que l'any passat, els valencians no vam  accedir per pèls, amb una renda mitjana en el període 2009-2011 del 90,06 %.  I no cal dir que si l'any passat estàvem en el 90'06 i enguany en el 89'75%.... som més pobres enguany, i anem amb el PP arrere com els carrancs!!

Entre les autonomies que cobraran per aquesta via està Extremadura, Castella-la Manxa, Andalusia, Múrcia i Canàries. A ara s'afegirà la valenciana.  I el sr Alberto Fabra, president de la Generalitat, del PP, que no pinta fava, callant i agenollant-se davant el seu partit de Madrid. I els valencians cada any més pobles i amb un finançament ridicul i per baix també de la mitjana espanyola que impedeis fer inversions. ¿Sabeu que fa 4 anys que no es construeix ni millora cap carretera al nostre territori? Així ens va.
-