L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 31 de gener del 2014

La justícia avala que no es pot governar a base de mocions de l’oposició. El tribunal contenciós-administratiu dóna la raó al govern municipal de Compromís i PSOE i falla que no es vulneraren drets fonamentals del PP en el plenari extraordinari del passat mes d’agost.

Ple extraordinari del mes d'agost


Una sentència ha confirmat el que sempre ha vingut dient l’alcalde Jordi Joan: “Aquest Ajuntament no va a governar-se a base de mocions de l’oposició i menys presentades per urgència. Segons el reglament, qui dirigeix el govern i l’Administració Municipal és l’Alcaldia”. Amb aquestes paraules dites en un plenari, l’alcalde venia a resumir el reglament de funcionament orgànic (ROF) de les entitats locals, on queda ben clar que la capacitat d’iniciar expedients i proposar-los al plenari correspon al govern i no a l’oposició. D’altra manera s’estarien pervertint les normes democràtiques.



El jutjat contenciós-administratiu número 9 de Valencia ha donat la raó al govern municipal de Jordi Joan i afirma que no es va vulnerar cap dret fonamental dels regidors del PP quan no es van incloure una sèrie de punts en l’ordre del dia del plenari extraordinari i urgent d’agost.  La sentència confirma que la convocatòria del plenari estava ben feta i d’acord amb la llei.



La sentència, al llarg de diversos punts, afirma que en cap moment el PP ha justificat la necessitat de tractar els temes que demanava en un ple extraordinari i urgent del ple municipal. També recorda igualment que segons els informes dels tècnics municipals, alguns dels punts són prerrogativa de l’alcalde i, altres són temes que poden tractar-se dins dels procediments habituals que té l’Ajuntament i per tant no estava justificat ni el plenari, ni la urgència ni el fet de convocar-lo extraordinari.



La sentencia acaba dient que els regidors del PP no han vist vulnerat cap dels drets dels arreplegats en l’article 23 de la Constitució. Aquest article parla sobre  el dret dels ciutadans a participar en els afers públics.



Una nova “garrotada” jurídica la que s’emporta el PP de Tavernes, que ha judicialitzat la politica local – recurs de la moció de censura, recurs demanant la nova convocatòria del ple de la moció de censura i ara aquest de drets fonamentals – i veu, una vegada més, com els jutges confirmen la legalitat de les actuacions del govern municipal.


Ple extraordinari del mes d'agost


Un poc d’història



El passat agost, mes vacacional i quan l’alcalde Jordi Joan havia iniciat les seues vacances, el PP va demanar la convocatòria d’un ple extraordinari per tractar un conjunt de vuit punts amb caràcter urgent.



El plenari es va convocar el 29 d’agost i va ser presidit per Víctor Borràs, alcalde en funcions, donat que Jordi Joan es trobava de vacances a l’estranger. Dels vuit punts demanats per l’oposició, només es va tractar un punt. La resta van ser rebutjats en base als informes de la Secretaria General i Intervenció


Els punts que el PP demanava van ser:


Primer punt. Incoar expedient de modificació de l'Ordenanca Fiscal reguladora de I'impost sobre Béns Immobles. No era urgent perquè es podia dur al ple ordinari seguüent amb temps suficient perquè una possible modificació entrara en vigor el día 1 de gener de 2014.

També es deia clarament en l’informe que s'ha sol·licitat al Ministeri d’Hisenda I'aplicació als valors cadastrals dels béns immobles urbans dels coeficients que s'establisquen a I'efecte per a I'any 2014.


Segon punt.  Iniciar expedient per disminuir el 20% a regidors i alcaldes. L’informe indica que no es donen arguments que motiven la urgència i que el plenari no és competent per a fer la proposta: és potestat de l’alcaldia. L’article 13.4 del ROF diu que la proposta és del President del plenari (l’alcalde), i cita les sentències del TSJ de la Comunitat de Madrid i del TSJ de Canáries on la competencia per a proposar al Plenari aquest tipus d'acord és de I'Alcalde.

Tercer punt.  lniciar expedient per a la supressió del Iloc de treball denominat Técnic de Gabinet de Premsa i Protocol. Segons l’informe, això només es pot modificar dins de I'aprovació dels Pressupostos i no fora d’eixe procediment. 


Quart punt ( modificació del Reglament del Cronista Oficial) i quint (aprovació del Reglament regulador del BIM) són competències de l’alcaldia i havia estat vist com a prec en la sessió ordinària d'agost, i per tant l’informe concloïa que quedava sense contingut la propostes de l’oposició. 


Sisé punt. Formar part de la comissió de Seguiment del Parking del Passeig del País Valencia. Eixa comissió no existia i per tant no es podia atendre el punt per formar part d’una comissió inexistent.

Vuité punt.  lniciació d'expedient per modificar els crédíts i dotar de partida pressupostária la instal·lació d'aire condicionat/calefacció en el Jutjat de Pau. Envaïa competències de l’alcaldia perquè la normatiu diu que els expedients de concessió de crédits extraordinaris i suplements de crédit són incoats per l’Alcaldia.

Nomes es va poder incloure el seté punt en l’ordre del dia i es va debatre  incoar expedient per a la creació d'una Comissió de Seguiment de la Piscina Municipal on participen els regidors en proporció a la representació en el Plenari Municipal. 
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Mare meua. Encara que no tenen vergonya, tan sols per orgull deurien dimitir en bloc tots els del pp.
Pensava que no podien fer més el ridicul. Però es superen dia a dia.
Impresentables

Anònim ha dit...

Una mes i en van...? Jordi Juan guanya al PP en tots els juís, es nota ja qui sap governar i qui no n'encerta ni una.

Anònim ha dit...

Els queda algo de dignitat a estos del PP?? Tenen projecte?? Tenen model de futur?? Nomes per vergonya haurien de parar de fer politica rastrera de tercera...

Anònim ha dit...

com a votant del PP sols puc dir que estic profundament penedit del meu vot, vegent el ridicul que estan fent, plenari darrere plenari, Manolo, hauries d'apartar-te de la presidencia del PP local i deixar pas a gent amb ganes de fer les coses be.

Anònim ha dit...

I pensar la sèrie d'insults que hem pogut llegir en el blog del PP i en altres llocs on els acòlits del PP acusaven de dictador, feixista, desposta i no sé quantes animales més a Jordi Juan pel fet d'estar dient el que ara el tribunal li dóna la raó: que l'oposició no pot substituir i voler fer de govern presentant propostes i mocions que no són de la seua competència.
Tota esta gentola descervellada, li demanara ara perdó a l'alcalde?
Li demanara disculpes i reconeixera que Jordi Juan només feia que posar-se en el seu lloc com alcalde i responsable màxim dels plenaris?
Segurament no ho faran. Això seria demostrar el qeue mai no seran: democrates.

¿Democràcia? ha dit...

La vegonya es deixar el millor lloc en la bancada de l'oposició a Karina Vercher, per amagar-la del públic. Això fa que el PP done cabuda , a les seues files dels trànfugues, sabent , com diu la llei i perden sempre tots el juis, que els d'Esquerra Unida ens hem quedat sense representació. I il·legalment se la volen sumar ells. Vergonya que tinguen rastrerament el meu vot segrestat. Democràcia? Per a mi, no. Fins a les pròximes eleccions.

Anònim ha dit...

Al votant del pp de les 0.37. Aci no és el lloc de fer eixes propostes, això ho has de fer a les assemblees del pp. Si ho dius aci no els arriba. I si no els arriba es com si no ho digueres. Si vols defensar el teu vot has de anar a l'arrel. El propose fer-te militant del pp i lluitar per la democràcia. Jo tinc el vot segrestat i des de llavors en sento estafat, però no he deixat el meu col.lectiu

Anònim ha dit...

Mare meua!!!!! Quina vergonya. Vist aso mai dire publicament que he votat al pp. Ridicul local. Nacional en els sobres i ara ja europeu amb la llei del abort. En quin segle estan????