L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 26 de gener del 2014

El TSJ obliga al govern valencià del PP a entregar a Compromís les enquestes d'opinió pagades amb diners públics i que li havia negat.



Novament el Tribunal Superior de Justícia valencià falla en favor de Compromís en una sentència que té a vore amb la transparència del govern i més quan allò que es demana està pagat amb diners de tot. 
 
El TSJ valencià obliga al govern valencià del PP a lliurar a Compromís els resultats dels baròmetres d’opinió que realitza la Generalitat pagats amb diners de tots els valencians i considera que la denegació de documentació feta pel Govern valencià del PP vulnera el dret dels diputats a obtindre informació com diu l’article 23 de la Constitució espanyola. 

El recurs es presentà en el TSJ després que el PP es negara a facilitar els documents que parlaven dels estudis d’opinió pública que efectua el Consell pagats amb diners públics. El Tribunal considera que no hi ha raons que justifiquen la negativa del PP a donar la informació requerida per Compromís i més quan els diputats i senadors tenen dret a obtenir les dades, informes i documents per al millor compliment de la seua activitat parlamentària.

Compromís afirma que “la justícia s'ha encarregat de recordar al govern d'Alberto Fabra que les enquestes realitzades amb diners públics no són propietat del Consell, perquè les use segons els interessos del PP, sinó que pertanyen a la ciutadania que les paga amb els seus impostos”.

La sentència és una nova victòria de la transparència contra l'opacitat del govern del PP. El senyor Fabra ha d'entendre que tot el que es paga amb diners públics ha de ser públic i accessible per a tots. Només s'execute la sentència i ens arribe la documentació, Compromís la farà pública i la posarem a disposició de la ciutadania”.

Cal indicar que igualment hi ha pendent la reclamació sobre les enquestes d'opinió del 2013, que d'igual forma s’han demanat a través de Les Corts i que també ens sigut negades a Compromís amb els mateixos arguments que ha desestimat el TSJ.
-