L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 13 de gener del 2014

El Festivern 2013, segons els càlculs de l’Ajuntament, va tindre un impacte econòmic en la ciutat entre 410.000 i 560.00 euros.

Actuació Obrint Pas

Josep Llácer, regidor de Foment Local i de Joventut, analitza en un informe oficial la massiva assistència de jóvens a la passada edició del Festivern 2013, la tercera a Tavernes. L’informe estudia els efectes directes, indirectes i induïts, que suposen un impacte econòmic entre 410.000 i 560.000 euros. 

Enllaç a l'informe complet (pdf)

L'informe del regidor Josep Llàcer naix de la premissa fonamental de la gestió del govern municipal: la transparència. L’estudi assenyala que després de 3 edicions de Festivern a Tavernes, este festival de música de les comarques centrals valencianes s'ha consolidat com un referent de les festes de cap d'any del País Valencià. Tavernes és una ciutat viva eixos dies gràcies al Festivern. Sols fa falta recordar com era una nit de cap d'any en la ciutat fa 4 anys.

L'objectiu de realitzar l'estudi d'impacte econòmic del Festivern permet un coneixement del perfil dels visitants i una aproximació al patró de despesa. Les entrevistes han estat realitzades en el període de celebració de l'esdeveniment i els dies immediatament posteriors en distints punts de la ciutat. L'informe aporta exemples concrets d'establiments, comerços i empreses que cita com a exemple. A més, es va realitzar un registre dels assistents al Festivern directament des de les zones d’acampada, que van acollir un total estimat de 6.500 persones. 

Zona acampada nº 1
El regidor de Foment Local i Joventut, Josep Llàcer, ha indicat que “més de 8.000 jóvens ens han visitat. S'ha dinamitzat el comerç local, com demostren les enquestes realitzades, s'ha aconseguit que moltes famílies dormiren tranquil·les la nit de Cap d'Any perquè sabien que els fills no eren a la carretera, i la ciutat de Tavernes ha tingut -vull remarcar-ho- un comportament exemplar. Encara que el més destacable és el que no ha passat: cap incident rellevant. El civisme i l'educació han sigut exemplars”.

La metodologia dels estudis d'impacte econòmic distingix tres tipus: els efectes directes, indirectes i induïts. En els directes es preveuen totes les depeses necessàries per a posar en marxa l'esdeveniment: les despeses de l'Ajuntament de Tavernes en hores extra de la Policia Local, brigada municipal, servei extraordinari de neteja, així com el cost dels concerts de Sènior i el Cor Brutal, i El Corredor Polonés. Del punt d'informació i seguretat, casa cultura, lloguer de banys portàtils i ampliació del servei d'autobús són, descomptant els ingressos, de 19.441,05 euros. Les despeses realitzades per l’organització en empreses locals i taxes ha sigut de 14.640,69 euros. El total dels efectes directes arriba a 36.698 euros.

Els efectes indirectes analitzats integren les despeses que realitzen els participants en l'esdeveniment, directament relacionats amb la demanda explícita, cas d’allotjament, restauració, compres, etc. Així, els estudis d'impacte econòmic que existeixen per a diversos festivals musicals calculen una despesa entre 45 i 55 euros per persona i dia. Des de l'Ajuntament de Tavernes calculen una despesa més prudent entre 25 i 35 euros per persona i dia, la qual cosa suposaria un impacte econòmic entre 375.000 i 525.000 euros.

Interior de l'envelat a Cap d'Any
Quant als efectes induïts, és necessari estudiar com estes despeses inicials directes i indirectes flueixen cap als sectors productius per a conèixer i determinar l'efecte o impacte total sobre el sistema econòmic local. Cal fer referència a un aspecte també molt rellevant que forma part dels efectes induïts: la publicitat i promoció que el Festivern ha donat a Tavernes. Ressò massiu en mitjans de comunicació, TV, ràdio, premsa i xarxes socials. Entre el 8 de desembre i el 8 de gener més de 20.000 visitants únics han accedit a la pàgina web oficial, amb més de 80.000 pàgines vistes.

El top ten de les ciutats d'on provenen les visites són València, Barcelona, Madrid, Alacant i Castelló, amb un gran increment de Múrcia, Albacete, Granada i Saragossa. La paraula Festivern té 63.400 resultats a Google, 11.700 si afegim Tavernes de la Valldigna a la cerca, i 749 vídeos. Són incomptables les vegades que s'ha fet referència a Tavernes i al Festivern 2013 en les xarxes socials. 

Vista General de Tavernes. En pimer terme la zona d'acampada nº 1
A més, l'opinió dels assistents, per norma general, ha sigut molt positiva per a Tavernes i l'organització del festival, i, segons l'informe, calfen motors per al 10é aniversari del Festivern este 2014, ja que la bona sintonia entre la ciutat i els visitants s'ha convertit en un estímul per continuar gaudint del festival.

El cost d’una campanya publicitària d’esta magnitud si fóra contractada per l’Ajuntament de Tavernes és pràcticament incalculable; el ben cert és que Tavernes ha tingut una promoció magnífica, ha sigut notícia en els mitjans audiovisuals, ràdio, premsa escrita, revistes, webs i blocs d’Internet i, per descomptat, en les xarxes socials... En definitiva, gràcies al Festivern, Tavernes ha sigut coneguda, el seu nom ha arribat a llocs insospitats i ha estat en boca de milers de persones que difícilment s’haurien interessat per saber alguna cosa de Tavernes o s’haurien plantejat mai visitar la nostra ciutat.
-

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt agossarats els comptes eixos de 500.000 €. Que un perfil de client mitjà de 16-18 anys deixe una mitja de 45-55€ diaris és molt optimiste. No es pot agafar estudis d'altres festivals que no tenen res a vore amb aquest. Jo crec que junt amb la edat, el perfil és del 80-90% de gent del País i d'un nivell econòmic baix-mitjà. Crec que tampoc no s'aplega als 20-25€ per persona si no es conten les entrades als concerts, i aquests guanys no es queden al poble, sino a la empresa que organitza. Tampoc els guanys del sopar de cap d'any, que organitza una empresa de fora. D'altra banda, no podem fer el compte de que durant 3-4 dies hem tingut 8.000 joves a Tavernes, molts han vingut el dilluns o tan sols la nit dels concerts a la carpa. També hem de tenir en compte que és públic de bocata i botelló, hauran fet més negoci els hostalers de menjar preparat i sobretot els supermercats, podriem preguntar a Mercadona quin és exactament l'impacte, ells ho sabran respecte altres anys sense Festivern.
Jo proposaria varies millores per que el "negoci" estiguera més repartit a casa:
1.-Negociar amb hostalers del poble o aceplat oferir el sopar de nit de cap d'any.
2.-Posar 3 ó 4 vegades més policlins pero amb moneder. a 5-10 cts. € "la visita" es paga el que costen.
3.-Fer uns fliyers o diptics informatius per als Festiverners amb punts interesants de bars i comerç local, amb ofertes especials.
4.-Fer actes alternatius per a altra clientela no Festivernera tant de cultura (actuacions,tallers) com d'oci (verbenes,infantils), tant al poble com en la platja, aprofitant i ampliant l'espectre del públic del festival, i recordant que estem a nadal.
5.-Disminuir despeses municipals. Fer pagar les taxes d'ús de sòl públic a les empreses que en fan negoci. A totes. Amb això es paga la neteja extra. Tampoc pot ser que amb un event tan gran no es demane seguretat privada per part dels organitzadors i tot s'ho xucle la policia local.

Amb això jo crec que tots contents i tindriem Festivern encara que es canviara de color a l'Ajuntament, tot no ha de ser negre o blanc.

Anònim ha dit...

No ens podriem plantejar fer un FESTISTIU al mes d'agost en unes dates diferents a les que es celebra el Festival de Benicassim.

Fer un esdeveniment com el Festivern pero en estiu i a la platja seria espectacular i bonissim per la promoció de la nostra platja.

Crec que l'Ajuntament i la Regidoria de Foment s'ho tindria que plantejar.

Anònim ha dit...

Espere que aquests que tant remuguen del festival, de la neteja, etc. Ara, amb les dades en la mà, callen un poquet!

Anònim ha dit...

Xe quin informe oficial.

Anònim ha dit...

A l'anonim de les 23:43 veig que no t'has llegit l'informe ni t'has enterat massa de com ha funcionat i s'ha organitzat el Festivern, llig-te'l primer i després opina

Anònim ha dit...

El tipus de visitant és un perfil de gent jove que busca diversió Low cost total, aquestes persones solen viatjar al lloc del event amb provisions de menjar i beguda, per tant és impossible una despessa mitja de 25-35e/dia. Sense realitzar estudis verídics (el mateix que ha fet l'ajuntament) i utilitzant l'experiència i el sentit comú la despesa mitja per dia pot estar entre els 10 i els 15 e diaris.
Si actualitzem les dades a aquests valors (tan reals com els de l'ajuntament, ja que no disposen d'estudis locals) els ingresos es redueixen dràsticament.
Per finalitzar citar que deixaren algunes zones del poble com un femer.
Realment ens beneficia un festival d'aquest tipus? deixeu-me que siga escèptic...

Anònim ha dit...

Tu per no acostar-te ni el vas acostar al Fstivern ni a les zones d'acampada. Senc dir-t'ho però es així, i això del turisme de baix preu, no negaré que amb un col·lectiu de 10.000 persones alguns cas es pot donar algun cas de poder adquisitiu tan baix de no poder gastar 30 euros en tres dies, que tot hi ha en la vinya del senyor.

De tota manera, jo crec que l'estudi de l'Ajuntament s'ha quedat molt curt en l'impacte economic a la ciutat. ¿Gent que es desplaça de Girona, Barcelona, i de llocs més lluny i no te per a gastar-se 60 euros en tres dies? Eixa gent es queda en casa.

Dir que un jove desdijuni, esmorce, dine i sope, es faça el café, dos o tres cubates per la nit en la festa i que això no arribe ni a 10 euros al dia, no s'ho creu ningú. Ni tu menys.
Jo sé els diners que done al meu fill, no sóc cap potentat i no puc permetres donar-li 200 o 300 per anar a un festival, però 10-15 euros per tres dies... Va, no sigues ridicul!! Es nota que no tens fills en eixes edats!

I quan això que venien tots carregats amb el menjar, tampoc ningu ho ha constatat ni ho ha vist. No et negaré que alguns portarien algun entrepa el primer dia, cosa de prevenció, pero res més.

I perquè no poseu un poc de trellat en les afirmacions i deixeu els que no teniu arguments usar desficacis del tipus que ho deixaren tot un femer? No hi ha ni més ni menys merda que la que se sol fer en qualsevol dia multitudinari de festes del poble (paelles, ball de disfressos) o qualsevol acte multitudinari de falles.

Hauries de buscar altres raonament per criticar. Els que has usat a qualsevol persona amb dos dits de front no li servixen.

Anònim ha dit...

No si ara vindra a dir-li al super home i treballador Llàcer com ha de fer les coses...

Anònim ha dit...

Che no podeu alegrarse. Jo no vec que a pego senfaden quan fan el carnaval i es un dia i ja et dic jo que es queden els carrers fets un asco, i no tot el mon que va es gasta diners pero tot el mon vol anar a pego. Pos fem el mateix alegrarnps de que tot el mon vullga vindre a tavernes...

Anònim ha dit...

Ben dit!!

Anonim 23:43 ha dit...

A l'anonim de les 18:07.
Mira si me l'he llegit de pe a pa que pose dades i números de l'article, per això els debatisc amb altres dades. Tambe argumente que el que mes importa no es si es gasten 10-20 o 30€ al dia per xiquet, sinó si el que es gasten repercuteix en la majoria de xicotet comerç del poble o en dues o tres grans butxaques. Tambe el que esta clar es que l'Ajuntament carrega amb grans despeses i els organitzadors amb grans beneficis, cosa que es pot aminorar amb sentit comú.
Tornant al tema de qui no llig be, et dic jo, quina de les 5 propostes de millora que faig no t 'agrada i per que?

Anònim ha dit...

Quan es fa la festa de Sant Joan a la platja, mig any faller, actes de falles, de Sant Antoni, de qualsevol associació... bé, realment crec que tots els actes, l'Ajuntament carrega amb moltes despeses i ¿qui s'emporta els beneficis? Això ho voràs sempre. L'ajuntament aporta perque el "Poble", en sentit general, reba uns serveis i beneficis.

¿Quin benefici s'emporta l'empresa de fora? Els derivats de les entrades del Festivern? També arrisca els seus diners i paga tot el referent a musics, carpa, so i llum, seguretat, ambulancia, etc.
I si plou o neva? Tot els demes benefici, com diu l'estudi, es queda a Tavernes. Per tant no se de que es queixeu.

Ara teniu una solució: açò és una economia lliure. Monteu-vos una empresa i proposeu de fer el Festivern l'any que ve, i tot es quedarà en el poble.

Anònim 23:43 i 1:15 ha dit...

Amic de les 7:17,
l'event de sant Joan,Sant Antoni, etc no l'organitza cap empresa amb ànim de lucre.
Si has llegit bé, dic que al Festivern hi han moltíssimes despeses municipals i moltíssims beneficis particulars. I he afegit que amb sentit comú es podrien compensar una mica més justament. Només cal que el que "arrisca" els seus diners pague el que pertoca legalment, perque tots sabem que si es fa a Tavernes i no a altra població és per que en això es fa la vista grossa.L'informe diu que després de traure comptes ens costa directament als vallers 19.000€. En un mercat lliure no sé per qué l'Ajuntament ha de carregar amb despeses de brigada,tanta policia extra,policlins,linea d'autobús ni concerts de casa cultura. Estic amb tú, si la empresa arrisca que arrisque amb estes actuacions deficitàries, no només amb la dels concerts a la carpa que dona molts diners. Així, jo també. No es paguen el bus de Girona-Tavernes? Per qué no el de Tavernes-Platja? No paga l'organització els concerts de la carpa? Per qué no també els correbars i de la casa de la cultura? Eixe liberalisme baix l'ombra de Papà-estat és molt avantatgiste.
Sobre les despeses de l'organització no s'aclareix gens el que paga en taxes al poble,s'amaga junt amb el que paguen a "empreses locals" (tampoc sabem a quines ni per qué). A com và el m2 d'ocupació de via publica? Han pagat el que els pertoca? Per que no es publica a les xarxes, com sí el permís de l'event? Existeix el típex, per si no es vol mostrar alguna dada.
Per acabar, dir que si considereu Juan Roig de Tavernes, doncs sí, tot el demés benefici es queda al poble.
Sobre que quan no agrada algo es conteste que ens posem a polítics o empresaris, a banda d'excusa pobra, en aquest cas pregunte on hi ha que anar a signar (amb les mateixes condicions), ja dic jo que no cal ni ser empresari, igual que els Greixers de Castelló.
Massa lliure per a uns i poc per als demés vols fer tú l'economia. Sembles d'intereconomia més que nacionaliste d'esquerres.

Anònim ha dit...

Jo havia fet la mateixa valoració del teu escrit:
intereconomia i totalment contrari a tot allò que signifique promoció i dignificació del valencià, s'use el mitja que s'use.
Estem a les paus.

I una coseta només: el bus a la platja s'ha pagat sempre i de tota la vida per l'Ajuntament. De temps immemorials hi havia i hi ha encara eixe autobus la nit de cap d'any. Que comptablement es pose dins del Festiverns, em té sense problemes. El que importa és evitar que la gent agafe el mínim vehicles possibles per anar-tornar de la platja. I no crec que siga posat pensant en la gent del Festivern sino en la mateixa gent del poble, eixa que no va al Festivern.

Anònim ha dit...

"totalment contrari a tot allò que signifique promoció i dignificació del valencià, s'use el mitja que s'use"
A que vé això?
Ja tardava en eixir la política!
Qui ha parlat de llengua ni de cultura?
No estem parlant d'economia?
Crec que Miquel gironés no cobra per fer tasca de promoció de la llengua, sino d'organitzar concerts.
Cenyiste al tema de qui proposa l'administrador, amic.
No he anomenat cap partit ni polític,sols done idees perque el mos d'un gran event no ens coste al poble i s'ho enduguen empreses de fora. Si pretendre que l'Ajuntament nostre es gaste menys diners i en recapte més i que el que es queda al poble es repartisca entre el xicotet comerç és d'intereconomia estàs molt equivocat.
I una coseta més: si amb el Festivern preteniem que tots els joves sense vehicles es queden al poble, com ara el bus a la platja és per a la gent del poble? Crec que molts vallers es queixàven dels horaris de bus en cap d'any, estaven dissenyats per al Festivern, eixos que sí van al Festivern.
Ara diràs que estic en contra del bus igual que has dit que estic en contra del Festivern i de la cultura en català.
Eixe és el nivell d'arguments?

Anònim ha dit...

Si els 8.700 festiverners hagueren pagat sols 2,30€ més en l'entrada i s'haguera destinat a pagar les despeses de l'ajuntament tots contents.

Anònim ha dit...

A l'anònim que disfressa el seu auto-odi i la seua animadversió pel Festivern i tot allò que envolta a aquest esdeveniment en xifres i demandes sense massa sentit: anem a suposar el que tu dius i demanar a l'organització que pague hores extres de policia, brigada, neteja, ampliació horari autobús, etc. i que a l'ajuntament no li coste un euro organitzar el Festivern a Tavernes, fins i tot, si pot ser, que guanye diners i tot. I de passada que Juan roig i demés empresaris que tenen supermercats a Tavernes, donen una part de la seua recaptació extra a Tavernes.
Convindràs amb mi que l'organització estaria en el seu dret de facturar a l'Ajuntament per tota la campanya de promoció mediàtica que el Festivern fa de Tavernes. Això què val?
Potser coste més de 19.000€, no creus?
Veig que estàs encegat en certs aspectes pràcticament irrellevants i no valores allò realment important, la nit de cap d'any del 2010 quanta gent hi havia a Tavernes? Quants comerços estaven oberts? Quin ambient tenia el poble?
Compara-ho amb la nit de cap d'any de 2013 i digues si paga la pena invertir 1'08€ per habitant de Tavernes i que el Festivern s'organitze en la nostra ciutat.
I ja que estàs, presenta una idea a qualsevol regidor de l'ajuntament on s'invertisca el mateix que s'ha invertit enguany per al Festivern i portes a 9.000 persones a Tavernes i ja et dic jo que dubte molt que algú s'atrevisca a di-te que no.

Anònim ha dit...

Home, si li demaneu tot açò a l'organització de segur que busquen altre lloc.
Ells busquen negoci, i l'Ajuntament festa i imatge a la ciutat. Tot lícit i lògic, molt lluny dels que estan fent crítica.
No res, porteu a arevalo i la joventut que se'n vaja a altres pobles.

Anònim ha dit...

Anonim de les 15:10, crec que et refereixes a mi, ja que es comú a este blog que qui no alabe cegament ha de tenir autoodi, ser un traïdor i el dimoni.
Rellig be perquè jo no he parlat GENS negativament sobre el Festivern. Es molt interessat que parleu malament de les empreses quan son d'una plaça de bous i molt be quan es la d'un festival de música en català. Llevat la bona dels ulls perquè els diners no tenen amo. Ni en saben de sentiments. I en comptes de argumentar u oposar arguments, tires per la tangent barrejant-ho tot. Ja he dit que el Festivern pot substituir l'extra de policia amb seguretat privada i pagar els actes culturals extres que es fan amb motiu del festival. Amb lo de que l'Ajuntament guanye diners divagues, saps que no es el seu objectiu. Jo dic que amb el que genera de beneficis dona per pagar el que cal, i quan pregunte quin preu tenen les instalacions i solars públics per un us privat es perquè no veig perquè s'ha de cedir gratuïtament. Si a la empresa no li ixen els comptes, ja es problema seu, no es una ONG. Amb lo dels supermercats i Mercadona bon acudit, pero no dic res en contra ells, mes be oblides que propose major informació sobre el xicotet comerç local. Es veu que a tu això no t'interesa.
Ja,ja i ja amb lo de facturar per la difusió mediàtica del poble. Si vol la empresa que no diga on es celebra el festival. I de retorn en trobe que sera mínim, si no millora el turisme tot i les campanyes al Fitur ho farà el Festivern. Dona dades econòmiques-turístiques d'abans i depres del Festivern i despres parlem. Tot això esta be que en parlen els politics pero no la gent de a peu.
Jo nomes aporte per aprofitar el Festivern per a que ens coste menys a tots els vallers i guanyen mes els comerços locals, el que sembla que a tu no t'agrada. Resumint nomes dius que "pobra" empresa que arrisca, que sols ens costa 19.000€ i que com diu el PP a Valencia ja estem al mapa.
Pues be, de categoria, l'any que ve no cal ni que rebaixen els 3€.

Anònim ha dit...

Es podría cobrar per acampar i així pagar neteja, seguretat, poliklins, brigada,....

Anònim ha dit...

Parlant de pagar i cobrar, per a mí (i crec que per al sentit comú) les despeses s'haurien de pagar per este ordre:
-La empresa organitzadora.
-Els Festiverners.
-L'Ajuntament.
Si es trauen els comptes justos ningú es podrà vore agraviat, perque sino es pot vore com que només es beneficia:
-Els que tenen bars,tendes o pisos llogats a la zona.
-Els vallers que tenen fills o són joves Festiverners amb el carnet jove.
-Els qui són organitzadors.

Anònim ha dit...

Jo he fet un estudi Festiverner paral·lel i alternatiu al de Llàcer, on crec que hi han llums i ombres.
Sobre les despeses ocasionades a l'Ajuntament s'han gastat 19.400€,dades creibles.Després diuen que l'organització gasta 14.600€ en taxes (l'any passat oficialment en dien 580€ este any quina quantitat?) i altres empreses locals(en quines i en qué?). Afegim els que han deixat de cobrar en taxes municipals (3.000 poliesportiu i duxes,4.200 zona carpa,24.600 zones acampada)=31.800€. Sumem catxé grups dels concerts, tirant per dalt podem posar 15.000€, i jornals organització posem altres 3.000€. Així, el total del Festivern costa 19.400+14.600+31.800+15.000+3.000=83.800€, dels quals qui el monta s'en fa càrrec de 32.600, tan sols un 38'9% del cost. L'Ajuntament paga un 23% i l'altre 38% correspon a les taxes calculades i no pagades.
Anem a vore si podrien eixir-li els comptes a la empresa, tant que en pateixen alguns:
Mirant que es venen 8.000 o més entrades, suposem que en venen 6.500 anticipades a 23€ i altres 1.000 a vallers a 20€. Suposem que les 500 que mínim en falten les han regalades. I que en barres i merchandaising en treuen altres 25.000 €. Sumen uns ingressos de 225.000€.
Restant ingresos de despeses ixen 225-83'5=141.500€ que generaria fent-se càrrec de TOTES les despeses, que en realitat són 51.200€ més que paga o deixa de cobrar el poble.
Ara si us sembla doblem els jornals dels treballadors i dels grups actuants, llevem tota despesa a l'Ajuntament i veiem que encara es poden guanyar fàcilment 150.000 eurets. Eixos euros no van a cap organització cultural ni en pro de la llengua ni a difondre el nom de Tavernes, van a una sola butxaca. Xapeau per qui s'ho ha sabut fer.
Però no estaria de més que a la propera s'en deixàren de monsergues de 3€ per valleret i es pagaren si no els 31.800 de taxes calculades (els preus d'instalacions esportives són publics i els d'ocupació via pública al voltant d'1€/m2) seguent molt generós, de la meitat, a més d'obligar a qui els guanya a seguretat privada i policlins.Respecte això i la zona d'acampada és més fàcil que ho gestione la empresa, o be cobrar-li l'Ajutnament a tant per tenda o persona, a 1€/pers i dia es poden traure 9-10.000€ fàcilment.
Eixos són els grans números, sense contar aigua,llum,desperfectes,feina extra funcionaris de tot tipus.

Sobre el "retorn" dels diners també podem fer comptes a la economia local, que no és la de tots ni és la de l'Ajuntament:
Un perfil de 16-18 anys a 50€/dia+entrada+transport+lloguer estància(alguns), prop de 300€ no ho crec. De mitja no. Tampoc de mitja hem tingut 8.000 persones els 4 dies.
Jo calcule 4 dies a una mitja de 4.000 persones/dia a uns 15-25€/dia són sobre els 300.000€. D'ahí uns 25.000 a les barres de la carpa, altres 50.000-75.000 en bars, de la resta la majoria en supermercats, deixant residuals els desplassaments,carburants i compres en comerços.

Si al pròxim any tampoc ixen els comptes, donada la gran repercussió mediàtica que tindrem, proposaria sponsoritzar el Festivern perque no ens costara un gallet a ningú i l'empresa seguira guanyant el mateix. Una cosa així com Festivern-melons Bollo o Festivern-cultura del esfuerso-Mercadona.

Anònim ha dit...

Veig molt d'amargat/resentit per aci que parla sense saber intentant desvirtuar l'èxit que ha suposat el Festivern i volent crear un debat estèril sobre els gunys de l'empresa i la despesa de l'ajuntament.

Anònim de la 1:14

El teu comentari demostra què:
1. No tens ni idea del que costa organitzar un Festival de música. T'has deixat més del 80% dels costos per contabilitzar i els que has contat totalment erronis. 15.000€ els catxets dels grups tirant per dalt? Estàs parlant en serio?

2. No t'has llegit l'informe. A l'informe estan contabilitzades i desglosades les despeses de l'organització en empreses locals, això que demanes tu, en quines i en què.

No se si realment vos fot més l'èxit del Festivern i la capacitat que tenen l'equip de Govern de fer les coses ben fetes amb un cost mínim per al poble o el fet que mai en la vida, vosaltres havereu pogut organitzar un esdeveniment semblant, doncs vosaltres, els que mai esteu conformes de com es fan ara les coses, els que sempre critiqueu i busqueu 5 potes al gat, els que mai aporteu propostes en possitiu, vosaltres els qui preferieu PAI'S i que l'ajuntament es gastara 70.000 euros en un informe extern o 200.000 euros en carrils bicis o 10.000 euros en actuacions d'Arévalo o Bertin Osborne mai podreu païr que les coses a Tavernes isquen bé.

Preferiu que Tavernes estiga morta, que no vinga ningú ni hi haja ambient a cap d'any, que els bars, pubs, supermercats i comerços estiguen tancats i així poder criticar més encara el govern que tenim a Tavernes.

Perque, no ho podeu negar, vosaltres voldrieu que el Festivern no es fera a Tavernes i per això intenteu desvirtuar les dades i embolicar-les per tal de confondre a la gent.

Si no es cregueu les dades ni voleu acceptar l'èxit del Festivern per a Tavernes i els seus comerços, ho teniu molt fàcil, eixiu al carrer i pregunteu a la gent, als bars, als comerços a l'empresa de taxi, etc... si estan contents, si fer el Festivern a Tavernes els ha beneficiat o perjudicat i què els sembla que l'ajuntament s'haja gastat 19.000 euros amb l'organització d'aquest festival.

Anònim ha dit...

Ja que jo soc amargat i tu l'Alegria de la huerta, no tindràs pega en resoldre amb números els meus dubtes.
1.-Ell cache dels grups. Posa tu els numeros, jo crec que no vaig massa desencaminat, llevat de 2-3 grups, els demés no tenen massa reso musical-comercial, estem parlant de diners i els preus d'actuació han baixat un 20-50% amb la crisi. Pero be, aci hi ha un que arrisca amb numeros i altre que no en diu cap.
2.-La despesa de l'organitzacio a empreses del poble, no me n'havia adonat,mea culpa, pero cap sorpresa, afegeixen allí la despesa en beguda de les seues barres (això no es despesa en serveis ni en millora d'activitats,sinó en el negoci seu) i l'estancia i dietes de l'staff organitzador. Poc mes. Si et sembla això tambe ho podria pagar l'Ajuntament.
Tambe comprovem a l'informe que es paguen 580€ per ocupació publica com l'any passat (ja voldria el circ o la fira pagar igual) així que no ix el que diu la norma municipal sobre eixes despeses. Tambe divaguen molt en quant al retorn d'€, que si 25, que si 50€/dia.Si es mes fàcil que tot això,quin perfil de consumidor tenim? mitja de 18 anys?Doncs això.Fan be en la coletilla final on diuen poden estar encertats o no, curant-se en salut. Lo del preu impagable de la difusió, pues be, com altres actes on tampoc es diu, ja tenim prou difusió en premsa e Internet amb les polèmiques dels politics. El màrqueting turístic que es ven a eixe perfil de 18 anys es el que es, no crec ningú torne fins el proper Festivern, vorem si este estiu la platja s'omplin de festiverners, no cal traure les coses de mare. El Festivern esta molt be, no cal adornar-lo mes amb estes bajanades.
Sobre les demés propostes meues de que hi sobren diners per a que al poble no li coste res, ja veig que no n'opines res.
A partit del segon punt teu ho he intentat pero no he pogut continuar llegin-te, crec que t'equivoques de persona, i encara que la endevinares crec que es una estratègia molt dolenta la del i tu mes. No et feia tant politic de baixa classe.
I si, baixarem al carrer a preguntar, no sols als comerços, que els demés vallers tambe tenen dret de dir el que els semblen els 19.000€ totalment evitables i el regal dels 38.000 que dic jo corresponents a impostos que si paguem qualsevol del poble. Quan es pregunta s'ha de ser transparent com diu l'informe i honrat, i dir-ho i preguntar-ho tot.
Poc a poc anirem fent un Festivern millor,sols es qüestió de justícia.

Anònim ha dit...

Algú sap qui és Herrero que es cita en l'informe de l'ajuntament?

Anònim ha dit...

Al paréixer qui no aplaudeix el suposat èxit econòmic del festivern és un amargat/resentit.
Pense que aquests comentaris no han de ser una lluita política sinó un espai on internautes locals podríem donar l'opinió lliurement. Jo vax fer un comentari coherent i sens faltar a ningú i em van dir "que soc un ridícul", posteriorment vaig contestar amb sentit comú i argumentant de forma que quedara clar allò que pensava i no s'hem va publicar el comentari... en fi
Pau i propostes de millora, la humiltat és allò que ens permetrà millorar. Salut!

La Cotorra de la Vall ha dit...

que pensava i no s'hem va publicar el comentari... en fi


No ens consta que hagem deixat de publicar cap comentari. Pot no haver arribat, podem haver fet un error nosaltres i no haver pitjat la tecla de publicar... no ho sabem.
De tota manera, fixa't que estem publicat comentaris de tots els gustos i colors.