L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 19 de gener del 2014

El Centre Excursionista denuncia actes vandàlics en la zona arqueológica dels Abrics de Mossen Ricard

Accions en els abrics (Fotos CETV)


El Centre Excursionista de Tavernes ha denunciat l’atemptat que suposa per al patrimoni artístic i cultural de la Valldigna, del poble valencià i fins i tot de tota la Humanitat accions com les observades en els abrics naturals coneguts com les covetes de Mossen Ricardo, dins de la zona arqueológica de les Fontetes de Cantus de la Muntanya de les Creus de la nostra ciutat.

Segons la nota que hem rebut del CETV, el passat  dia 4, membres de l’entitat visitaren les coves dins de l’habitual vigilancia i comprovació dels nostres paratges que efectúen, i comprobaren com uns desconeguts havien pintats graffits en alguns dels abrics, i a més hi havia restes de botelles, plàstics, pots… talment com si hagueren celebran una festa en el lloc. No obstant el que suposa de despreci al nostre patrimoni una actuació com aquesta en una zona arqueológica protegida, cal alegrar-nos perquè segons ens han confirmat membres del CETV les pintures rupestres no han estat afectades.

Cal recordar que en la zona hi ha els dos abrics amb mostres d’art rupestre que, juntament amb altres abrics, formen en conjunt el paratge protegit declarat com a zona arqueológica l’any 2011.

Tal com ací en la Cotorra ja vam informar la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport va aprovar en el 2011 la relació de coves, abrics i llocs d’art rupestre de les comarques de València, i els va incloure en l’Inventari General de Patrimoni Cultural Valencià de coves abrics i llocs amb art rupestre.
Abrics de Mossen Ricard
Les “Covetes de Mossen Ricardo”, de Tavernes, junt amb altres llocs del País Valencià entraven a formar part de l’art rupestre protegit de les comarques valencianes, amb unes mostres datades datades en el Mesolític Inferior, entre l’any 12.000 i 9.000 abans de Crist. 

Enllaç:
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/10/les-covetes-de-mossen-ricardo-de.html

Publicat originalment el dissabte dia 18 a les 13 hores.
-